1 mai 2009

ILGA-Europa

Între 4 şi 7 iunie 2009, cetăţenii din Uniunea Europeană vor alege un nou Parlament European. ILGA-Europa "va deranjeaza" Campania urmăreşte să mobilizeze si sa sprijine pentru drepturile omului, printre cele viitoare a Parlamentului European şi a candidaţilor la energiile sale membre, organizaţii şi persoane fizice din Europa pentru a vota. ILGA-Europa 2009 a alegerilor europene, rezumă aspectele cheie care ne-o dorim pentru a ne vedea avansati la nivelul UE în următorii cinci ani. Acestea sunt:
1. Adoptarea legislaţia UE cu privire la egalitatea de tratament.
2. Asigurarea dreptului la libera circulaţie în UE, pentru persoanele LGBT.
3. Creşterea si recunoaşterea explicită de transsexuali la drepturile omului.
4. Combaterea homofobia şi transphobia prin dreptul penal.
5. Promovarea unei definiţii de familie.
6. Care acţionează în calitate de UE drepturile fundamentale Watchdog, inclusiv cu privire la drepturile LGBT Am angajamentul de a ţine de state membre ale UE în faţa lor în domeniul drepturilor omului şi a angajamentelor de a fi o voce împotriva încălcării drepturilor omului de orientare LGBT de oameni în UE (de exemplu, libertatea de întrunire, de azil de persoane cu risc de persecuţie).
7. Protejarea drepturilor LGBT în Europa, si dincolo de UE.
8. Protejarea drepturilor LGBT din lume Am garantat susţinerea Rezoluţiile Parlamentului şi acţiuni de condamnare împotriva încălcării drepturilor omului LGBT persoane din afara UE şi care solicită de la sfârşitul anului incriminarea homosexualităţii.
9. Apelarea pentru un angajament explicit la drepturile fundamentale de la noi Comisi UE
10. În curs angajamentul faţă de UE, de ordine de zi în zona de non-discriminare şi egalitatea Am garantat susţinerea de programe care să asigure în continuare finanţare de la UE şi este necesar pentru o acţiune eficientă de combatere a discriminării şi promovarea egalităţii pe motiv de orientare sexuală, gen şi identitate de gen exprimare.
Rezoluţia Parlamentului European din 2 aprilie 2009 privind propunerea de directivă a Consiliului privind punerea în aplicare a principiului egalităţii de tratament între persoane, indiferent de religie sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală Sondajul arată de asemenea că deschiderea spre homosexualitatea tinde să fie destul de limitată. În medie, doar 32% dintre europeni sunt de părere că ar trebui ca cuplurile homosexuale de a adopta copii în întreaga Europă. De fapt, în 14 din cele 25 de state membre mai mult de un sfert din public accepta adoptarea de către cuplurile homosexuale. Opinia publică tinde a fi oarecum mai toleranta în ceea ce priveşte căsătoriile homosexuale: 44% din UE sunt de parere că astfel de căsătorii ar trebui să fie permisă în toată Europa. Este de remarcat faptul că unele state membre distinge de la sine medie rezultat foarte ridicat de acceptare niveluri: Ţările de Jos Topuri lista cu 82% de respondenţi, în favoarea căsătoriilor homosexuale şi 69% în sprijinul ideii de adoptarea de către cuplurile homosexuale. Opoziţie este cea mai puternică în Grecia, Letonia (ambele 84% şi 89%, respectiv) si Polonia (76% şi 89%).
Trimiteți un comentariu