8 mar. 2010

Jurnalul comunitatii gay

De la revolutie incoace, presa Clujeana nu a ratat mai nimic din episoadele vietii gay, de multe ori au renuntat la a scrie articole legate de coruptia din acest oras sau de proasta guvernare si gospodarie a Clujului. Articolele legate de viata unui gay sau a comunitatii gay au fost si vor ramana o masca a autoritatiilor, si de ce nu?... un interes a celor ce toata viata au trait doar din interesul acela "oare ce face cel de langa mine, vreau sa il cunosc mai bine decat pe mine insumi". Asa a reusit ca astfel comunitatea gay sa aiba un renume sau o imagine nu tocmai potrivita in acest oras, si asta pentru ca au aparut tot felul de ciudati care nici macar nu au stiut ce fac, si tot ce au facut, au facut-o de dragul de a fi faimos. Fara de fapt sa isi deea seama ca comportamentul lor va distruge imaginea lor sau a acelorlati asemeni lui. Dar va propun sa vedem cateva articole ce au ramas in mintea multor clujeni atunci cand este vorba de asa cum spun multi: homosexuali.
Adevarul de Cluj 23 Mai 2001 Articol: Proiect de preventie hiv/sida pentru comunitatea gay-lesbian locala. Asociatia Attitude! din Cluj deruleaza din 15 mai un proiect de preventie hiv/sida si infectii cu transmitere sexuala, in randul comunitatii gay. Proiectul cu o durata de opt luni este finantat de PNUD Romania. Dupa acest articol scris de M.Tripon, s-a auzit foarte des vorba aceasta: "gay sunt pedepsiti de D-zel cu sida". Desi articolul are ca scop informarea societati intr-un mod bun, el este perceput tocmai invers. Mi se intampla si azi sa vorbesc cu cineva si sa ii transmit o informatie corecta, insa el o percepe tot cum vrea el. Sunt multi astfel de aerieni carora le poti spune cat vrei tu ca este bine ca ei tot rau vor vedea.
Transilvania jurnal 10 August 2001 Articol: Jandarmii cer homosexualilor sa fie mai discreti. Comandantul Luca G. a declarat ca, in timp ce isi executau serviciul de mentinere a ordinii publice in zona Parcului Central, jandarmi au fost sesizati de cetatenii care treceau prin aceea zona ca un grup de tineri de acelasi sex se imbartisau si se mangaiau, creand in jurul lor o admosfera care deranja pe trecetori. Cu o astfel de minciuna presa ascundea adevarata fata a celor doi jandarmi care iscase scandalul. Intradevar in aceea seara in parcul central erau un grup de tinmeri gay care de fapt nu deranjase pe nimeni cu nimic. Jandarmii care patrulau prin zona sau dovetit a fi doua persoane homofobe, care a legitimat acest grup. Unul din grup nu a avut asupa sa buletinul astfel au fost dusi in incinta Facultatii de Chimie de langa parcul central, pentru unul au fost dusi toti, li s-a vorbit in termeni de ultima speta si chiar agresati verbali, iar cel fara buletin chiar batut. Si spun asta pentru ca am fost de fata si am vazut. In urmatoarele zile cu foaie de la medicul legist, tot nu a reusit sa faca ceva. Daca ne uitam la istoria Romaniei, trecuse doar cativa ani de la revolutie, nici atunci ca si acum inca nu sau schimbat acesti comunisti devotati epocii de aur. Si era doar un an de la abrogarea legii 2000 care incrimina persoele de acelasi sex. Articol interesant care in final lasa totul in ceata, chiar si in declaratia comandantului Luca se va vedea tovarasia de patriotism, tipic la comunisti, totul incepe dar nu are finalitate. Articole legate de acest scandal mai pot fi gasite in: Ziua de Ardeal 10 August 2001, Adevarul de Cluj 10 August 2001, Evenimentul zilei 08 August 2001, Szabadsag 08 Augusztus 2001.Cand un ziar face o marturie mincinoasa toate celalalte il preiau fara sa studieze cazul, acesta este modul de lucru in mass-media la cluj...
Clujeanul 29 Septembrie 2003 Articol: Gay-tele. Sambata seara, comunitatea homosexualilor din Cluj a trait o premiera: in barul Toxic - unde se desfasoara de obicei petrecerile lor exclusiviste - au fost prevazute frahmente din primul music-hall gay din Romania. Veti putea citi in acest articol faptul cum ca nu toti gay sunt dispusi sa se afiseze cu toate ca suntem o tara democratica. Democratia este prost inteleasa, si veti vedea divele de atunci care si in ziua de azi mai stunt. Admosfera era tinuta de homosexualul care isi spunea "Micuta Mo" in ciuda comentariilor rautacioase din sala, Lucian si-a interpretat cu pasiune rolul. Un gay care isi pastreaza intentitatea sexuala secret dar apare si el aici din dorinta de a fi in centrul atentiei, problema lui era neacceptarea de sine. In ziua de azi a depasit aceea teama de atunci.
Ziua de Cluj 16 Noiembrie 2004 Marti Articol: Petrecerile homosexualilor au golit clubul "Harley" Din 10 noiembrie 2004 clubul Harley au facut pe strazile Clujului, o campanie de distribuire de "fluturasi" adresati "dezinformatilor". Prin acest mesaj, clubul dezminte zvonurile cum ca ar fi un "bar de homosexuali". De fapt informarea este incorecta, la aceea vreme in acel club se tineau sambata de sambata petreceri gay, insa preturile care cresteau exagerat de mult la produsele si servicile oferite de acest club, a facut ca petreceriile gay sa se mute in alta parte. Patronul un om fara inspiratie comerciala a facut o gresala destul de mare facand astfel de afirmatii ne la locul lor. Daca ar fi fost un om la locul lui ar fi putit sa spuna clar ceea ce s-a intamplat fara sa nege nimic, realitatea era ca oricum la preturile nejustificate pe care le practica, oricum il pandea falimentul. Dar ce sa faci prietenul iti este alaturi pana are ce lua de la tine, dupa aceea te renega clar.
TV Mania 19 Noiembrie 2004 Articol: Stirile PRO TV, ce vor barbatii. Vrem sa ne integram in Europa, dar stam prost la capitole precum nivelul de trai sau coruptie. Macar incercam sa ne alungam prejudecatile si sa renuntam la discriminare. Clujenii au putut afla cat sunt de despuiati la minte dupa un concurs original. Un eveniment comentat de un om cu capul pe umeri, un articol unde comentariile la orientarea sexuala sunt prea putine ca sa fie luate in seama. Cel care a scris articolul, a vazut acest eveniment ca ceva normal si concurentii prezenti aici ca pe niste oameni, fara sa eticheteze sau sa discrimineze in mod indirect asa cum majoritatea articolelor din mass-media o face. Desi este un aricol scurt este clar si la obiectiv. Spune clar problema cu care se confrunta orasul, dar si arata faptul ca discriminarea este condusa de prejudecati.
Ziua de Cluj 27 Ianuarie 2005 Articol: Primele tablouri gay din Romania. clujenii pot admira in clubul Breakpoint, prima expozitie de pictura din tara noastra avand ca modele homosexualii, un travestit si doua modele feminine "gay friendly". Un articol bun care scoate in evidenta arta gay si violenta asupra persoanelor gay din aceste perioade ale anului 2005. Drept model la lucrarea tablourilor il avem pe travestitul Petruta Grasa. Doi artisti plastici s-au hotarat sa faca ceva diferit in domeniul, ca orice alt student care isi face lucrarea pe tema asta. Si in zilele noastre sunt studenti care isi aleg ca lucrarea lor de licenta sa dezvolte sau sa studieze comportamentul gay. Multi insa cred ca sunt luati drept cobai, insa nu este asa. Daca poti sa il ajuti pe acel student, il poti deschide la minte aratandui de fapt ca si tu esti un om la fel de normal ca si el, chiar daca ai o alta orientare sexuala. Asta este ca si cum multi dintre gay chiar, credeau ca petreceriile private gay au ceva neobisnuit. Dar pana la urma oricine se poate convinge de faptul ca astfel de petrecery gay sunt asemanatoare cu o petrecere obisnuita, cu o discoteca. Singura diferenta este ca sunt doar pentru gay si gay friendly. Dar ma rog, necunoasterea da frau liber imaginatiei si multi au o imaginatie foarte bogata in functie de cum este la aceea persoana mai mare teama sau dorinta.
Ziarul Clujeanului 28 Ianuarie 2005 Articol: Homosexuali, cei mai ocoliti. Institutul Metro Media Transilvania a efectuat, recent un sondaj de opinie din care a reiesit ca 56% dintre respondenti recunosc ca evita sa aiba de-a face cu membri unei secte religioase, 31% cu bolnavi de sida, 10% cu persoanele cu handicap si 61% cu homosexuali. Nu ma mira nimic doar suntem o tara fost comunista. Si sa nu uit interesul de a face rau este mai mare decat de a face un bine, doar suntem romani, nu-i asa? Am fost obisnuiti sa dam mai intai examenul apoi sa invatam. Si oricum azi acest grafic arata mai bine, tineri de azi sunt mai deschisi la minte. Intodeauna ganeratia mai invasta nu va putea accepta ceea ce generatia mai tanara accepta cu usurinta si asta dor pentru un simplu fapt, obisnuinta. Parintii nostri au trait alte vremuri, mai putin sau chiar deloc libestine, ei sau obisnuit cu faptul de a avea retineri acest simt este bine instalat in personalitatea lor. Iar libertatea de care ei nu au avut parte ii face sa respinga unele situatii si probleme, nu neaparat de teama ci doar dintr-un simplu fapt, obisnuinta. Si nedorinta de evolutie, unde aici poate aparea si teama. Evolutia nu a fost intodeauna vazuta cu ochi buni din teama de autodistrugere. Desi savanti incep sa traga un semn de alarma, pamantul a devenit supra-populat, este clar ca asta nu inseamna ca toti trebe sa devenim gay, ci mai degraba inseamna ca totusi planeta prin existenta vietatii ei are un oarecare supracontrol la echilibrul ei.
Si inca ceva foarte adevarat este faptul ca multi dintre cei intervievati cunosc o persoana gay dar probabil ca jena de a recunoaste acest lucru ia obligat sa fie respingatori fata de acest comportament. Deseori facem lucruri pe care societatea le respince chiar le condamna, insa multora le plac acele principii sau comportamente pe care marea parte a societatii nu le accept. Si atunci nu le acceptam de teama societatii in care traim chiar daca noi le practicam.
Ziarul Clujeanului 04 Aprilie 2005 Luni Articol: Concurs pentru travestiti. Sambata noaptea a avut loc in Clubul clujean Breakpoint Underground, un concurs adresat traveztitilor amatori, organizat de asociatia gay-lesbi "Be An Angel"..... La aceea vreme au aparut multe astfel de articole in care comunitatea gay ar fi fost reprezentata doar de travestiti, lucru care nu a creat o imagine tocmai buna la Cluj. De exemplu cei din Bucuresti au stiut bine sa puna in lumina comunitatea gay, au iesit in mass-media nu numai travestitii ci si omenii simpli. Unde poti sa iti dai seama ca un gay nu reprezinta o comunitate ci doar ca face parte din ea. Este clar ca multi dintre noi nu ne-am ales un reprezentant, si cu singuranta multi daca ar face-o ar fi foarte atenti la ce reprezentant si-ar alege. Dar vorba romanului: "Fiecare padure are crengile ei uscate".... Tot odata de cele mai multe ori cei care dau interviuri in mass-media nu sunt oameni pregatiti de o institutie care ar putea sa reprezinte comunitatea gay, dar nici aceasta nu o reprezinta ci doar apara si promoveaza. Cei care dau interviuri sunt oameni simpli care stau si discuta cu reporteri, iar atunci cand articolul a fost publicat, deseori constati ca in articol au fost adaugate fraze ce nu iti apartin, insa sunt puse ca si cum ar vi vorbele celui intevievat. Cunosc persoane care de exemplu chiar au mintit in astfel de articole, astfel devenint o rusine pentru comunitatea gay. In articol apare ca si fiind la conservator si in realitate nu a facut nici macar profesionala, un alt caz apare ca si asociatie nu ca si grup informativ asa cum ar fi corect. Astfel de neadevaruri te pot pune intr-o lumina proasta atunci cand esti descoperit.
Clujeanul 10 Aprilie 2005 Articol: Premiul Travetitorii Primaverii. Castigatorul este pupat de cateva persoane neimpacate cu propriul lor sex, sau intrecut intr-un concurs de travestiti la clubul Break Point. Zapacit peste masura ca nu stia cui sa-i zica "Saru mana" si cui sa-i spuna "Salut domnu". Napocel a preferat sa o zbugheasca iute de-acolo in lumea normala. Sau cat de cat normala. Dragut articol intr-un anumit sens insa de prost gust daca stau sa ma gandesc ca gay nu sunt si canibali. Si nu cred ca comportamentul gay nu accepta in preajna si alte persoane cu o alta orientare sexuala. Din acest mic articol imi pot da seama ca defapt acest domn are o problema grava. De multe ori cand dam fata in fata cu necunoscutul, reactia nostra este de al respinge, ceva normal pana aici. Dar anormal este sa pui in lumina proasta acel necunoscut. Daca vrei si esti interesat (daca te consideri normal) vei studia pe dinafara si din diverse surse un fenomen necunoscut pentru a avea puti habar de el inainte de a vorbi despre acesta. Si ultima fraza "lumea cat de cat normala" ma face sa cred ca el este omul anormal scapat in lumea mai putin normala si spun asta pentru ca imperfectiunea sta in fiecare om, tomai prin comportamentul sau.
Ziarul Clujeanului 21 Mai 2005 Articol: Gayfest la Bucuresti, in iulie va fi randul Clujului. S-a avut initiativa unui eveniment Gayfest si la Cluj asemenea celui de la Bucuresti, insa de data asta a fost doar o initiativa nefinalizata de teama celor de la Noua Dreapta. Clar ca autoritatiile Clujene nu au intervenit cu nimic in pregatirea acestui eveniment. Cluju ar nega si acum in prezent existenta gay-lor in acest oras. Clujul nu a avut si nici nu are un primar potrivit care sa puna la punct unele probleme. In acest articol se poate vedea cum Clujul inca mai are retineri si discrimineaza in mod indirect comunitatea gay, aici ma refer doar conducerii Clujene.
Ziarul Clujeanului din 06 Februarie 2006 Lni Articolul: Propaganda homo in centru Clujului. Un fost staret a facut sambata publicitate unei reviste pentru gay pe strazile din centrul Clujului.Foarte multe lume de varsta a treia s-a revoltat, eu unul stiu cand paritii unui bun amic de-al meu au pupat mana unui preot care era gay, dar de fapt sa nu uitatm ca un proverb romanesc spune asa: "Nu fa ce face popa, fa ce spune el"... Nimeni din cei revoltati nu cred ca sau gandit o clipa faptul ca acela este om prins in trup carnal care este normal sa aiba un comportament omenesc, caci daca era un sfant nu era intre noi omenii. Daca stau sa ma gandesc bine acesti oameni ai bisericii au o predispunere mai mare de a practica homosexualitatea deoarece acestia nu au dreptul la asa zisele cele lumesti. Astfel nu vad cum un om ar putea sa se abtina de la sex, lucru normal daca ne uitam si in trecut. Cei din aceste institutii: armata, manastiri sunt foarte predispusi la a practica sexul intre persoane de acelasi sex, un comportament des intalnita si la animalele cu un grad ridicat de inteligenta: cipanzei, delfini. Asta nu inseamna ca suntem animale, ci asta da de nota ca orientarea sexuala nu este o boala ci o atractie care poate implica sentimente pe langa nevoi. Nu s-a descoperit la nici o boala un sentiment de atractie, deci este clar ca nu e boala. Fostul preot si prietenul lui, redactor sef al revistei, s-au plimbat prin oras si au discutat cu mai multi clujeni, dar si cu cativa homosexuali, despre problemele pe care acestia le au. Asa consider eu ca se pune paie pe foc, sa ne gandim de fapt la un lucru care este foarte vizibil. De exemplu vom vorbi de romi, o nationalitate prezenta in Romania. Daca eu as vorbi doar de problemele lor de fiecare data intrun interval de timp destul de scurt, cu siguranta cel care ma aude repetand acest lucru, fara sa isi deea seama si fara sa vreie va discrimina aceasta nationalitate. De aceea eu nu as scoate in evidenta foarte des nationalitatea sau orientarea mea sexuala in cazuri asemanatoare. De fapt as spune ca problema este creata chiar de unele persoane din comunitate. Daca vom aparea in mass-media foarte des ca travestit si vom vorbi doar de comunitatea gay, este clar ca cel caruia ii ajunge aceasta informatie nu poate sa isi formeze o alta imagine la adresa acestei comunitati, el va crede ca gay sunt travestiti. Sau am o problema, nu voi dezvalui orientarea mea sexuala pentru a-mi rezova problema, astfel il fac pe cel de langa mine sa ma discrimineze....
Monitorul de Cluj 22 Septembrie 2006 Articol: Prezentator ProTv Cluj, in topul preferintelor gay. Si in acest an la Festivalul Serile Filmului Gay de la Cluj, la sectiunea Gala Premiilor Gay, Adrian Rosenberg este in topul preferintelor gay. Si eu sunt de aceeasi parere, este tare dragut, si ar trebui dupa marerea mea sa fie mandru ca si barbatii il plac nu numai femeile. Organizatori festivalului nu sau asteptat sa vina sa-si ridice premiul, desi daca ar fi facut-o multi dintre cei prezenti iar fi cerut macar un autograf, este o vedeta cu priza la public. Oare cati dintre noi nu suntem fanul unei celebritati? Dar vorba aia: cei frumos , frumos ramane.
Clujeanul 08 Octombrie 2006 Articol: Clujul capitala homo. Saptamana trecuta, Clujul a fost asaltat de gay din toata tara si chiar si din strainatate. Aici s-a desfasurat un Festival de Film Gay si a fost organizat concursul Miss Travesty Romania 2006. Daca nu pana de mult homosexuali se fereau sa-si dezvaluie indentitatea public, acum nu mai au nici o retinere sa vorbeasca cu presa. Clujeanul va dezvaluie o alta fata a orasului despre care se vorbeste foarte putin in public. O prostituala cu peste 20 de ani vechime "in meserie" isi povesteste fara nici o inhibitie viata. Astfel omul care a citit acest articol ce a putut sa inteleaga decat ca: cand spui cuvantul gay te poti referi la prostituati, pedofili, oameni certati cu legea. Articolul ar fi fost foarte buna fara aceasta din urma. Dar probabil nu ar fi fost interesant articolul daca nu era prezentat si o oaie neagra. Atunci daca ar fi fost cu adevarat un om cu capul pe umeri care sa reprezinte interesele comunitatii gay, ar fi stiut sa puna punctul pe I. Adica ar fi trebuit sa o ia putin la intrebari pe aceea domnisoara care a scris acest articol. Dar nu s-a putut asa ceva, caci era ceva senzational pe atunci, si nimeni nu s-a gandit la imaginea pe care urma sa ne-o facem tocmai cu ocazia acestui eveniment. Eveniment care are totusi o intentie buna si este aprecuat chiar si de cei din afara granitelor, si chiar felicitari organizatorilor, doar mai multa atentie la ce se face si ceea ce vrea sa transmita acest eveniment.
Monitorul de Cluj 07 Decembrie 2006 Articol: Cadouri de Mos Niculae pentru copiii cu hiv. Copiii seropozitivi internati la sectia de zi a Spitalului de Boli Infectioase din Cluj au primit cadouri de Mos Niculae din fondurile stranse de la membrii comunitarii gay-lesbi. Pacat ca astfel de lucruri bune se intampla rar, asta ar putea face ca societatea sa se schimbe putin si sa aiba o reactie mai buna la adresa comunitatii gay. Insa este adevarat faptul ca atunci cand dintr-o anumita parte vezi doar lucruri ce nu iti fac placere de multe ori, iar foarte rar cand observi ceva bun, este ceva ca si fiind inezistent. Este clar una buna zece rele, cu ziguranta iti ramne tiparit in minte cele rele, iar acea una buna sa treaca neobservata.
Ziarul Clujeanului 07 Februarie 2007 Articol: Nu suntem femei! Homosexualii din Cluj au raspuns prin glume la acuzatiile Institutului pentru Stiintele Indentitatii. Atunci gay din cluj a dat o replica ironica celor care au organizat coferinta "homosexualitatea -criza indentitatii", citind articolul te vei mira de ceea ce pot sa creada unii de lume gay. Desi se stie ca orientarea sexuala nu este o boala, unii inca ma cred asta, ba chiar mai mult cred ca dupa rencarnare acestia vor fi porci. As putea zice ca un grup de bolnavi mintali acuza gay ca find ei bolnavi, asa a fost intodeauna, ca sa nu fi descoperit ca fiind nebun acuzi pe altul de nebunie, tocmai pentru a nu fi abservata nebunia celui ce acuza.
Ziarul Clujeanului 16 Aprilie 2007 Articol: Umor in stil gay. Un articol dragut si chiar comic, care vorbeste de un spectacol, o parodie la una din petreceriile gay. Aici s-a putut urmari o parodie a prezentarii de moda a unei emisiuni ca: de 3 ori femeie si show-rile care a amuzat pe cei prezenti in aceea seara. Totul a fost un joc de scena si un rol bine jucat...
Clujeanul 27 Mai 2007 Articol: Stai asa, in poala mea! Un articol ce comenteaza concursul Miss Travesty intr-un limbaj cam pocit si vulgar, ceea ce se intelege clar ca nu numai un gay este vulgar si chiar si un om care se considera normal. Napocel se crede haios der daca ar privi ceea ce a scris din alt punct de vedere si-ar da seama probabil ca este mult mai penal decat un barbat care se travesteste aiurea. Si poza unde Micuta Mo este surprinsa intr-o pozitie nu tocmai de diva, da de nota ca acest reporter are o mare problema la ciribel.
Monitorul de Cluj 01 Iunie 2007 Vineri Articol: Discriminare intre donatori. Comunitatea LGBT din intreaga tara, mobilizata de la Cluj, demareaza o campanie anti-discriminare, acuzand interdictia de a dona sange aplicata barbatiilor care au avut relatii homosexuale. In aceea perioada se ajunsesera la stupida idee de a nu mai recolta sange de la persoanele care ar fi avut relatii cu o persoana de acelasi sex. Directiva 2004/33/CE am mai fost transpusa si intr-un mod eronat in legislatia de atunci, lasand loc de interpretari. Gay isi pierdeau dreptul de a mai dona sange, lucru care mi se pare ciudat. Deoarece cel care merge sa doneze inainte de a dona complecteaza un formular, nu il poate verifica nimeni daca spune adevarul sau nu. Si chiar daca ar fi obligar, s-ar fi incarcat alte drepturi. Ministerul Sanatatii Publice prin acest fapt isi da singur examenul, azi insa invata dupa examenul dat. Azi aceasta problema nu mai exista si oricine poate dona sange dupa testul facut. Chiar se face gratuit testul de sange la Directia de Sanatate Publica care este lizavi de Centru de Donare. Legat de aceasta problema si Ziarul Clujeanu din 01 Iunie 2007 a publicat un articol: Mie interzis sa salvez vieti!
Clujeanu 29 Octombrie 2007 Articol: Travestitul devine prostituata. "Cei casatoriti recurg la mine pentru ca sunt perversa si putine femei accepta sexul anal. Un client care a descoperit ca sunt barbat a fost foarte multumit ca ma pricep mai bine decat o femeie biologica la sex oral", povestea Ciuceta, intretin relatii sexuale care il (o) agata pe Calea Turzii. O interesanta poveste a unui travestit care daca ar fi reala nu ar suna atat de bine. Si din spusele lui in acest articol se vede bine ca aceasta persoana care este atat de decazuta moral si psihic prin comportamentul sau, este evident nu numai faptul ca se complace intro lume dezordonata, dai si ca viseaza cu ochii deschisi si traieste din acele vise. Si aici se simte dorinta de a se expune pentru a deveni faimos in cercul lui de prieteni, fara sa gandeasca la degradarea imaginii lui pa care si-a creat-o. Acesta este unul dintre oamenii cu probleme, un astfel de trai nu numai ca te face decazut in fata unei societati, dar te si imbolnaveste psihit in timp. Spre deosebire de alte tari Romania nici nu accepta prostitutia ce sa mai vorbesti de legalizarea ei, suntem in 2010 si Romania mai are inca foarte mult de lucrat la acest capitol.
Monitorul de Cluj 12 Mai 2008 Articol: Inca un titlu la Cluj. La capatul unei nopti incendiare, comunitatea gay i-a decernat titlul de Miss Travesty 2008, clujencei Petruta Grasa, una dintre cele noua concurente inscrise la ceea de-a patra editie a competitiei. Prin doua numere artistice de o inalta tinuta, Petruta Grasa a reusit inca o data un titlu la Cluj. La ce se pricep mai bine reporteri, decat la comentarea unui eveniment gay. De data asta de bun gust si fara alceva inafara de evenimentul in sine, bine si pentru faptul ca societatea mai vede ca exista. Multi romani si-ar dori sa nu fie in tara asta romi, persoane cu handicap, etc., dar si acestia sunt suflete care au dreptul la viata. Iar daca nu vorbim despre ei tindem sa traim intr-o minciuna totala, in inexistenta acestora, acelasi lucru si la comunitatea gay. Dar cand vorbim prea mult de un lucru ajungem sa iritam omul.
Cancan 04 Iunie 2008 Articol: Porno - calugarul a povestit totul despre orgia gay. calugarul sustine ca nu a vrut sa strice imaginea bisericii prin poftele lui carnale si de aceea a cerut sa fie scos din randul bisericii. Insfarsit un articol in care mai marii bisericii nu contezteaza si nici nu comenteaza placeriile carnale a acestui membru al bisericii de la manastirea Sfanta Treime. Sunt sigur ca nu este singurul care calca stramb, doar ca el a avut ghinionul sa fie denuntat de catre cel cu care avusese contact sexual. Presa a facut senzatie in randul cititorilor cu un astfel de articol, dar poate pe undeva a distrus o viata, lucrul la care nu se mai gandeste nimeni. Realitatea este ca traim intr-o lume destul de rea, si viata la oras este o adevarata jungla, daca nu sti sa te feresti de ghearele tigrilor si de veninul serpulor nu ai cum sa supravietuiesti. De cele mai multe ori realizam cu uimire ca o persoana de la tara este mai bine educata decat unul de la oras cu toata scoala pe care o are...
Adevarul de seara 18 Octombrie 2008 Sambata Articol: "Nu poti deveni gay uitandu-te la TV"Lansarea unui post Tv la Cluj, prima televiziune din tara pentru membrii comunitatii gay pe internet. La incept a fost ceva foarte ok si chiar a prins sa aiba vizitatori aceasta televiziune gay pe net. Cu filme, muzica si info gay se vedea una dintre cele mai bune realizari gay la Cluj, insa din pacate ea nu a rezistat nici macar un an. Initiativa domnului L. D. a fost una de laudat. Dar Romania nu pare a fi inca atat de avansata in tehnologie. Deloc nu a gresit cel care zicea ca: Romania este in urma cu cinci zeci de ani...
Ziarul Click 21 Octombrie 2008 Articol: Naomi, premiata de homosexuali. Naomi a primit drept premiul un trofeu din ceramica, reprezentand un simbol al Clujului. Transexualul spune ca la Cluj se simte cel mai bine. Acest eveniment a fost tot in cadrul festivaluilui Serile Filmului Gay la Cluj, la gala premiilor gay de duminica a mai fost premiati si Asociatia Accept pentru activitate in comunitatea gay, la sectiunea "omul anului" a fost castigata de senatorul clujean Peter Eckstean Kovacs. Este evident ca domnisoarei Naomi ii place la Cluj, deoarece data trecuta tot cu ocazia unui eveniment de travesti la Cluj a luat si bataie din partea fetelor (travestitiilor), asta ma face sa cred ca tinde cu o inclinatie spre sado-maso.
Trimiteți un comentariu