29 iun. 2010

In lumea gay.

India: Jurnalisti arestati dupa un santaj

Doi jurnalisti care ar fi santajat un profesor universitar cu o banda filmata de el facand sex cu un alt barbat au fost arestati.

Jurnalisti - identificati de politie ca Adil Murtaza si Shiraz - au fost arestati în baza acuzatiilor de santaj, intimidare penala si violarea de o proprietate privata, cu intentii penale.

Srinivas Ramachandra Siras, un profesor de limbi moderne la Universitatea Aligarh musulmane, a fost gasit mort la începutul acestei luni la el acasa. Cauza de deces se zvoneste a fi sinuciderea.

Siras a fost suspendata de la locul de munca dupa ce jurnalistii au intrat in domiciliul sau si a filma facand sex cu un barbat tragator. Profesorul a fost repus in libertate, iar sase zile dupa el a fost ulterior gasit mort la el acasa.

Turcia: Activistii eliminati in cursul unui protest

Activisti turci pentru drepturile civile au fost prezenti la un protest dupa ce un ministru de guvern a numit homosexualitatea o "boala".

Aliye Kavaf, ministrul pentru drepturile femeii si de familiei, a spus ca nu are un" un aviz pozitiv de căsătorie gay. "

"Cred ca homosexualitatea este o tulburare biologic", a declarat reporterilor Kavaf. "Cred ca este o boala care are nevoie de tratament."

La o reuniune de egalitatea intre femei si barbati ulterior, protestatarii au strigat sloganuri si detineau bannere spunand: "Nu uram, ne cerem scuze."

Acestea au fost apoi tarat afara din camera de barbati în costume pe intuneric, in functie de martori.

Grupuri gay au cerut ministrului Kavaf sa modifice Codul penal sa se precizeze clar ca discriminarea pe baza orientarii sexuale, precum si identitatea de gen, este o infractiune.

Homosexualitatea nu este ilegal in Turcia, dar discriminariile si persecutiile se spune ca sunt comune.

Malawi: Un cuplu gay zace in inchisoare, omul este "grav bolnav"

Un membru al unui cuplu gay care a fost arestat dupa ce au avut o ceremonie de casatorie cu angajament in public, afirma activisti internationali privind drepturile civile.

Steven Monjeza, care a fost arestat în decembrie, este declarat ca fiind suferind de varsaturi, dureri în piept şi oboseala. El este într-o celula înghesuit în Chichiri o închisoarea din orasul Blantyre.

Monjeza si Tiwonge Chimbalanga sunt judecaii in baza acuzatiilor de cunostinte carnale si acte de indecenta bruta, care a dus la un protest puternic din partea grupurilor civile pentru drepturile omului din întreaga lume.

Barbatii au fost iinuti in inchisoare, deoarece au fost arestat de politie în decembrie anul trecut, la doua zile dupa o ceremonie de casatorie si angajare în comuna Chirimba. Barbatiilor le-au fost refuzate cautiunile in mod repetat.

"Medicii oficialii nu sunt in masura sa determine boala lui Steven. Desi sunt sigur, acestea nu fac teste medicale suplimentare", a declarat Peter Tachell, un homosexual drepturi civile lider care a monitorizat indeaproape cazul.

Trimiteți un comentariu