27 iul. 2010

Credinta tarilor candidate UE, dar care se confrunta cu discriminare impotriva homosexualilor.

Declaratia Parlamentului European precis ca Croatia, Macedonia si Turcia trebe sa asigure drepturile gay, daca doresc sa Adere la Uniune.
Cele trei tari din afara, sunt adesea criticate pentru tratamentul aplicat deseori drepturile LGBT Parlamentul European are in vedere ca cele trei tari candidate sa schimbe comportamentul asupra acestei probleme de drept.
Croatia, Zagreb, in 2009, interzice Pride, iar guvernul si grupurile parlamentare nu au reusit sa puna in aplicare legile anti-discriminatorii.
Comunitatile musulmane din Turcia, anti-discriminarea este un subiect tabu, astfel hartuirea persoanelor LGBT este permisa deseori cu multa cruzime bastinasiilor dar nu si celor din afara tarii lor, si asta pentru ca sau semnat acte cu puterea ONU anti-discriminare statului deja UE.
Aceeasi sarcina stabilita este si pentru Macedonia, oricum in cele trei tari nu există, de asemenea, o lege privind protectia minoritatilor sexuale: intra-adevar, aici homosexualitatea este considerata ca o boal, pacta, si se incearca a fi tratata mintal, astfel ajunganduse la discriminarea persoanelor LGBT.
"Sunt incantat de faptul ca drepturile LGBT in caz de propuneri in tarile candidate au fost adoptate de Parlamentul European" - un spus de Ulrike Lunacek, deputat in cadrul Parlamentului European, ca Presedinte al grupului drepturile LGBT. "Este o de declaratie - dar nu si permite lucru acesta - ca grija, legile protejeaza homosexualii in conditile prealabile pentru lista Uniunii Europene."
Michael Cashman deputat, ca si presedinte Ulrike Lunacek a declarat: Criteriile clare sunt necesitatea de a proteja minoritatile de discriminare - ca tratatul de la Lisabona: După decenii de război cu costul a milioane de vieți, înființarea Uniunii Europene a marcat începutul unei noi ere în care țările europene își rezolvă problemele la masa discuțiilor și nu pe câmpul de luptă.
În prezent, membrii UE se bucură de un mare număr de beneficii. Normele existente au fost însă concepute pentru o Uniune mult mai mică, o Uniune care nu se vedea nevoită să se confrunte cu provocări globale cum ar fi schimbările climatice, o recesiune mondială sau criminalitatea transfrontalieră internațională. UE are potențialul și angajamentul de a se lupta cu aceste probleme, dar poate face acest lucru doar îmbunătățindu-și modul în care funcționează.
Acesta este scopul Tratatului de la Lisabona. Prin acesta, UE devine mai democrată, eficientă și transparentă. Tratatul oferă cetățenilor și parlamentelor posibilitatea de a aduce o contribuție mai însemnată la ceea ce se întâmplă la nivel european și conferă Europei o voce mai puternică și mai limpede în lume, protejând totodată interesele naționale. Aricolul include atat minoritatea persoanelor de diferite orientari sexuale.
"Acesta nu este prevazut in totalitate la ONU: implicit protecţia minorităţilor este complecta doar la Uniunea Europeana, acest lucru este ceea ce ne dorim si ceea ce asteptam si de la altii.
Trimiteți un comentariu