5 iul. 2010

Legislatia Statelor Unite a victimelor violentei in familie se refera si la gay

Departamentul de Justitie american a confirmat faptul ca legile federale acordarea protectiei impotriva violentei domestice aplica, de asemenea la gay si lesbiene

Postat ieri un memorandum de catre departamentul declara ca procurorii ar trebui sa puna in aplicare dispozitii penale pentru Violenta impotriva femeilor dar si in cazurile care implica relatii de gay si lesbiene.

Aceste dispozitii includ pe cele legate de urmarirea violentei domestice, precum si incalcari a ordinului de protecţie.

Apararea Casatoriei Legea spune ca legea federala poate lua in considerare doar cuvintele "sot" si "casatorie" pentru a se referi la cuplurile de sex opus.

Dar David Barron J, in calitate de avocat asistent general al Oficiului Departamentul de Justitie de consilier juridic, a declarat ca legile de violenta domestica contin, de asemenea fraze, cum ar fi "partener de dating" si "partener intim."

"Textul, jurisprudenta relevanta si istoria legislative cu tot sprijinul se trage concluzia" faptul ca dispozitiile legii penale "se aplica atunci cand infractorul si victima sunt de acelasi sex," Dl. Barron a scris.

Pentru Drepturile Omului o campanie a presedintele Joe Solmonese a declarat: "memorandumul astazi de catre Departamentul de Justitie este cu un pas inainte in asigurarea persoanelor LGBT, sunt protejate de legile federale impotriva violentei domestice.

"Unele dintre familiile noastre, la fel ca toti americanii, violenta experienta interna si cele afectate de violenta ar trebui sa se bucure de o protectie egala, si demnitate egala, atunci cand solicitati cer asistenta de la aplicarea legii. Mulţumim Departamentul de Justitie pentru eliberarea acestei interpretari importante. "

Un raport 2010 prin Centrul National pentru victimele infractiunilor si Coalitia Nationala a programelor de combatere a violentei constata ca cuplurile gay sunt la fel de probabil sa fie afectate de violenta in familie ca cuplurile heterosexuale.

Trimiteți un comentariu