14 dec. 2010

ASOCIATIA ROMANA DE PSIHANALIZA DE CUPLU SI FAMILIE

Ne face placere sa va invitam pe aceasta cale la Grupul de Psihodrama cu titlul: PSIHODRAMA- DIMENSIUNEA PSIHOLOGICA A TEATRULUI. Detalii despre eveniment mai jos.

ASOCIATIA ROMANA DE PSIHANALIZA DE CUPLU SI FAMILIE in colaborare cu CENTRUL DE PSIHODRAMA CLASICA

Propune studentilor si specialistilor in teatru, regie si film:

GRUP PSIHODRAMA: PENTRU SUFLET SI MINTE

PSIHODRAMA- DIMENSIUNEA PSIHOLOGICA A TEATRULUI

Teatrul si psihodrama au ca numitor comun expresivitatea si spontaneitatea.

Psihodrama are ca scop dezinhibarea emotionala si determinarea persoanei de a se manifesta liber in unicitatea personalitatii sale, un lucru extrem de eficient (unii ar spune indispensabil) atat pentru interpretarea teatrala si regizorat cat si in viata de zi cu zi.

Psihodrama va propune sa plangeti, sa radeti, sa apreciati, sa detestati, sa fiti curajosi si lasi exprimandu-va natural, sa va intrebuintati cat mai mult, mai autentic si mai firesc resursele originalitatii individuale, un lucru care din perspectiva noastra are beneficii pe termen lung, atat in plan profesional cat si personal.

Orice arta risca sa fie inglobata de monotonie daca repetitia din cadrul acesteia nu are o incarcatura originala care sa reflecte unicitatea artistului.

Ca orice alt act de creatie si redare, uneori repetitive, a acelorasi roluri, si teatrul poate intra sub incidenta riscului de a plictisi publicul.

Spre deosebire de simbolistica mastilor care, desi expresive, sunt rigide si rigidizate in expresia lor, psihodrama nu are nevoie de masti. Psihodrama descopera, utilizeaza si valorifica insasi expresivitatea individului, accesand capacitatea de exprimare naturala a trairilor si emotiilor in conformitate cu fiecare rol interpretat.

In mod analog, mastile din teatru sunt "rolurile" in functie de care actorii sunt nevoiti sa isi adapteze personalitatea, lasandu-si astfel de cele mai multe ori la o parte, originalitatea si autenticitatea personalitatii. Putem spune ca, rolul este ca mancarea: trebuie ���asimilat��� si "digerat" astfel incat sa devina o componenta fireasca din personalitatea actorului.

Perspectiva de lucru psihodramatic ne ajuta la intelegerea rolurilor interioare, la descoperirea si integrarea atitudinilor emotionale si a reactiilor afective pe care le avem in dinamica interactiunii cu ceilalti. Astfel, interpretarea rolurilor dramatice capata un plus de spontaneitate si realism.

Programul este coordonat de specialisti in psihodrama clasica.

Pentru mai multe informatii despre inscriere, desfasurare program grup, costuri si loc de desfasurare, va rugam scrieti-ne la:

adresa email: psihodrama.moreno@yahoo.com

si / sau

contactati-ne la nr. telefon: 0735.167.967.

Va multumim si va asteptam!....

Va rugam, in masura in care cunoasteti si alte persoane care activeaza in domeniul improvizatiei, teatrului si actoriei sa le informati cu privire la acest grup. Va multumim!
Trimiteți un comentariu