29 mar. 2011

România – Turcia – Parteneri pentru democraţie

CE? Romania – Turkey. Partnership for Democracy” este un proiect destinat îmbunătăţirii cunoştinţelor referitoare la procesul democratic din România şi Turcia în contextul Uniunii Europene.

CINE? Organizatorii acestui proiect, Fondul Internaţional de Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi al Mării Caspice, vor implica 30 de tineri din România şi Turcia în cadrul simulării unei Reuniuni a Consiliului de Miniştri al Uniunii Europene. Si ce-ar fi munca fara distractie? Tinerii vor participa si la o serie de jocuri de echipa, energizere si alte evenimente.

UNDE? Evenimentul va avea loc în Constanţa, în perioada 2-8 Mai 2011.

CUM PARTICIP? Vrei să faci parte din rândul celor 30. Scrie un eseu de 200 de cuvinte, în care să ne prezinţi percepţia ta despre democraţie la nivelul Uniunii Europene. Înscrie-te, trimiţând datele personale, împreună cu eseul la adresa democracy@bscsif.org şi vei intra în procesul de selecţie.

CU CE SCOP? La finalul acestui proiect, cei 30 de participanţi vor înţelege mai bine şi vor avea abilitatea de a se implica în mecanismele instituţionale din cadrul UE, dar şi să aplice principiile democratice fundamentale ale Comunităţii. Simularea presupune o serie de evenimente combinate, precum mese-rotunde, dezbateri, seri culturale şi intâlniri cu reprezentanţi naţionali şi comunitari ai structurilor decizionale. Impactul pe termen lung se va concretiza în creşterea implicării tinerilor şi organizaţiilor din care provin în procesul de luare a deciziilor, lobby şi înţelegerea democraţiei europene.

PÂNĂ CÂND? Grăbeşte-te! Data până la care te poţi înscrie este 11 Aprilie 2011.

*Pentru mai multe informatii despre proiect si organizatori, nu ezita să ne vizitezi pe site-ul nostru - www.bscsif.org

Trimiteți un comentariu