19 apr. 2011

Gaseste-ti inima si iti vei gasi drumul!

Motto:

,,Devenim ceea ce suntem...,,

-Anonim-

,,Cine esti tu?,,

Este o intrebare atat de …profunda incat singurele raspunsuri care ne vin la indemana in fata ei sunt de obicei superficiale si inadecvate.

,,Cine esti tu?,, iar raspunsul tau vine, corect precum raspunsul unui copil silitor, suprapus cu numele tau de familie ori in prenumele de botez. Cei mai multi dintre noi nu gasim, luati prin surprindere de aceasta intrebare, decat calea de a ne prezenta pe noi celorlalti prin intermediul numelui nostru. Iar acest raspuns ramane, printre multitudinea de raspunuri ce se dau de obicei, cel mai..scuzabil prin inocenta lui.

Raspundem prea adesea acestei intrebari intr-un mod nepermis de superficial, construind pentru noi si in fata celorlati pseudo-identitati ce nu fac altceva decat sa genereze confuzii majore intre identitate si roluri, intre identitate si functii, intre identitate si idealuri, intre identitate si ipostaze, intre noi si definitiile noastre, intre noi si starea noastra civila ori cea sociala …

In conflictul dintre oameni, tu poti fi ,,victima,, , ,,agresorul,, , ,,salvatorul,, ori…simplul observator. Intr-o sala de judecata, poti fi : ,,inculpatul,, , ,,aparatorul,, ,,partea vatamata,, . Pe holurile unui spital, poti fi ,,pacientul,, ori ,,vindecatorul,, . In familia ta, poti fi ,,copilul,,ori ,,parintele,, , ,,fratele mai mare ,, sau ,,sora mai mica,, . Intr-un cuplu poti fi , ,,cel care pleaca,, ori ,,cel care ramane,, . Intr-o firma poti fi ,,seful ,, ori ,,subalternul,,. In scolile pe care le urmezi poti fi ,,elevul,, ori ,,profesorul,, , ,,discipolul,, ori ,,maestrul,,. In relatia cu divinitatea poti fi ,,credinciosul,, ,,ateul,, ori ,,fariseul,,… Pana si in relatia cu tine insuti poti sa iti procure diverse carti de…identitate emotionala , sentimentala ori mentala si poti fi ,,fericitul,, , ,,norocosul,, , ,,deprimatul,, ,,suparatul,, , ,,generosul,, ,,poetul,, , ,,visatorul,, , artistul,, ,,analiticul,, , ,,dependentul,, ori ,,independentul,,…

In sensul acelor de ceasornic ale vietii noastre ne mutam dintr-o ipostaza in alta, facem rocade mici sau mari intre diverse roluri, ne masluim zarurile ori jucam cinstit pentru a intra intr- un personaj sau in altul, ne lasam purtati pe valurile unui destin neasumat , nestiind , din toata stiinta cu care ne inversunam sa ne umplem mintea, sa scoatem la lumina raspunsul intrebarii celei mai simple: ,,cine esti tu?,,.

Cautam prin religii si prin manuscrise stravechi, cautam in astre si in tarot , cautam in ceilalti si in toate zarile raspunsul la intrebarea care isi poarta esenta alchimica in insasi simplitatea ei: ,,cine sunt eu?,, . Si cu cat incercam sa raspundem mai corect, cu toata onestitatea si stiinta de care suntem capabili, realizam cumva, ca aceasta intrebare pare a fi una aparte, e o intrebare altfel, care se lasa, cumva, precedata de propriul raspuns...

…Un raspuns spontan , pur si innacceptabil de simplu, precum raspunsul unui copil care nu a invatat inca sa stie, dar nici nu a uitat inca sa fie :

-,,Cine esti tu?,,

- ,,…EU !,,

Clara Toma

Concurs:

,, Cine esti tu?,,

Asteptam raspunsurile voastre la aceasta intrebare provocatoare, profunda si …plina de sens.

Va invitam sa ne scrieti pe una in aceste adrese: clara_ascendent@yahoo.com sau luminitabaltaretu@yahoo.com . Si intrucat la aceasta intrebare fiecare raspuns va fi cel corect si mai ales, unic si original, fiecare din cei care ne vor scrie , vor primi ca premiu un card de fidelitate Inlight, cu care vor benficia de reduceri la majoritatea seminariilor organizate de Asociatia Lumin si Claritate, pe parcursul anlui 2011.

Primele 5 persoane care ne vor scrie vor primi cadou, in plus, un loc gratuity la seminarul ,,Cine esti tu?,, organizat la Salon Inlight in data de 4 mai, ora 18.30.

Recomandarea saptamanii:

Va recomandam cu toata dragostea seminarul ,,Cine Esti tu?Indrazneste sa f ii tu insuti!,, sustinut la Salon Inlight de Luminita Baltaretu, miercuri 4 mai ora 18.30.

Lectura saptamanii:

Cartea ,,Cine esti tu?,, - autoare Lise Bourbeau, aparuta la Editura Ascendent.

Va invitam cu drag sa lecturati un fragment din aceasta carte.

Capitolul 1

EŞTI UN SUFLET ÎN EVOLUŢIE

Eşti un suflet care evoluează pe Pământ. Pentru a putea trăi în planul terestru, sufletul tău va avea nevoie de un vehicul - corpul tău. Sufletul se află în centrul acestui vehicul, adică în zona inimii. Iar menirea sufletului tău aici, pe pământ, este să atingă armonia, fericirea totală. Singurul mod prin care îşi poate împlini menirea este dra­gostea necondiţionată. Nu întâmplător sufletul este situat în zona inimii! Deschizându-ne inima, ajutăm sufletul să evolueze. (...)Pământul poate fi comparat cu o şcoală unde venim să învăţăm, să dobândim noi cunoştinţe pentru a ne descoperi pe noi înşine şi pentru a afla ce anume din noi trebuie schimbat ca să ajungem la fericirea perfectă - raţiunea noastră de a fi.

De fiecare dată când revenim pe pământ, o facem pentru a urma un alt curs, pentru a învăţa ceva nou. Tot ce învăţăm are rolul de a ne ajuta să-i iubim mai mult pe cei din jur, să iubim natura, să intrăm într-un contact tot mai strâns cu Dumnezeu, creatorul acestui univers, care se află, de fapt, în fiecare dintre noi.

Chiar şi cei mai luminaţi savanţi, cei mai mari creatori de pe planetă trebuie să-şi pună cercetările în serviciul uma­nităţii, pentru ca toată lumea să cunoască această nesfârşită armonie. Oricine îşi investeşte talentul, energia sau timpul în ceva care intră în contradicţie cu legile dragostei va trebui să plătească scump. Acum sau într-o viaţă viitoare, depinde de fiecare individ.

Orice acţiune, orice cuvânt, orice sentiment care se mani­festă contra legii dragostei şi aduce suferinţă va fi retrăit, la un moment dat, de autorul său. (...)

Intrăm acum în era Vărsătorului. Către pământ sunt diri­jate energii speciale care îi ajută pe oameni să evolueze mult mai rapid. Acum putem realiza într-o singură viaţă ceva pentru care altădată am fi avut nevoie de mai multe zeci de vieţi. Este aşadar un mare privilegiu să trăieşti acum pe pământ.

Toate evenimentele din viaţa ta au raţiunea lor de a fi: te învaţă să iubeşti mai mult. (.....)

Imaginează-ţi sufletul ca pe un mic soare în interiorul tău. De fiecare dată când dăruieşti dragoste, când simţi în tine dragoste, când vorbeşti cu dragoste, soarele acesta creşte şi devine o imensă sursă de căldură în interiorul tău, o mare sursă de lumină. Cu cât creşte mai mult, cu atât răspândeşte în jurul tău mai multă lumină. Această lumină, această căldură nu te încălzesc numai pe tine, ci pe toţi cei din jurul tău. Lumina soarelui tău interior îţi luminează gândurile, dorinţele, ţelurile. Totul devine mult mai clar.

Lumina din tine îi ajută şi pe cei apropiaţi, care se vor simţi „luminaţi" în prezenţa ta. Îţi vei dezvolta darul de a spune cuvântul potrivit la momentul potrivit şi toată lumea îţi va mulţumi pentru această lumină. Aşa se comportă un suflet care îşi acceptă Dumnezeul interior.

Pentru a evolua, e important să accepţi schimbările fără de care creşterea nu e posibilă. Priveşte în jurul tău: ai multe de învăţat contemplând copacii, florile, întreaga natură. Când priveşti un trandafir, nu-ţi dai seama că el se schimbă în fiecare clipă? Dacă şi-ar înceta creşterea, ar muri. La fel se întâmplă şi cu oamenii.

Poate ai observat că în prezent sunt mulţi oameni despre care te întrebi dacă trăiesc cu adevărat! Despre ei se poate spune cel mult că există. În realitate, sunt ca şi morţi. Motivul? Aceşti oameni se închid total faţă de energia dragostei. Conştiinţa lor se trezeşte foarte greu şi se împiedică singuri să ajungă mai repede la adevărata fericire interioară.

Ţi-e frică de schimbare? Nu-ţi face probleme! Este ceva caracteristic tuturor oamenilor deoarece, până în prezent, se credea că schimbarea înseamnă eşec. (...)

Astăzi, când intrăm în era Vărsătorului, era spiritualităţii, era lui „a fi", nu mai putem trăi în acelaşi mod. Vom întâlni tot mai rar persoane care să exercite aceeaşi profesiune vreme de patru­zeci de ani sau mai mult. (...)

Important este ca fiecare dintre noi să trăiască o dragoste din ce în ce mai profundă faţă de sine însuşi şi faţă de ceilalţi. Realitatea este viaţa sufletului tău şi nu evenimentele la care eşti martor sau la care participi. Tot ce ne înconjoară e doar o iluzie ­asta e uşor de demonstrat. De exemplu, să presupunem că la o întrunire socială participă zece persoane. Dacă le cerem celor zece să descrie locul unde se află, oamenii din jur şi tot ce s-a întâmplat în cursul serii, vom obţine zece versiuni complet diferite. Fiecare a văzut altfel încăperea, oamenii şi evenimentele petrecute. De ce? Pentru că ne creăm continuu viaţa conform propriilor percepţii. O creăm pentru a trăi experienţe, pentru a învăţa să ne cunoaştem, pentru a descoperi cum trebuie să ne schimbăm, iar aceasta depinde de fiecare dintre noi.

(...)De ce persoanele care au un punct de vedere strict materialist şi nu cred în spiritualitatea fiinţei umane ajung atât de greu să cunoască fericirea? Pentru că, în sinea lor, ele ştiu că sufletul are nevoie de dragoste şi de „a fi"! Nu numai de „a avea"! Este ceva caracteristic marilor materialişti: cu cât au mai mult, cu atât vor să aibă şi mai mult. Întotdeauna caută ceva în plus, ceva mai bun. Ei nu-şi dau seama că acest „mai mult" este contactul cu soarele lor interior, cu Dumnezeul lor interior care vrea să se manifeste prin sufletul lor, cu ajutorul dragostei. Când omul se va servi de materie pentru a intra în contact cu Dumnezeul său interior, în întreaga lume va domni abundenţa, pentru că Dumnezeu nu doreşte decât prosperitatea tuturor.

Dar la ce serveşte bogăţia dacă inima este nefericită? Când inima e cuprinsă de tristeţe, emoţiile preiau controlul şi sănă­tatea este tulburată. La ce servesc atunci bunurile materiale, banii, casa cea frumoasă, iahtul şi călătoriile? Ceea ce doreşte sufletul tău este să foloseşti tot ce te înconjoară pentru a te ajuta în drumul tău, pentru a te pune ih contact cu Dumnezeul interior, prezent în fiecare dintre noi, în natură şi în tot ce există. Sufletul tău vrea să vezi întreaga sa măreţie în loc să te concentrezi asupra aspectelor neplăcute ale experienţei tale de viaţă.

O foarte bună metodă care te poate ajuta să te descoperi pe tine însăţi constă în a observa dacă valoarea ta se bazează pe ceea ce dăruieşti altora sau pe ceea ce primeşti. (...)

În loc să ne iubim şi să ne acceptăm pe noi înşine, în loc să-i iubim pe cei din jur, avem tot timpul pretenţii de la ei; asta nu este dragoste. În fiecare zi, observă ceea ce dai fără să aştepţi ceva în schimb şi vei afla astfel cât valorezi! Nu poţi dărui decât ceea ce ai. Vei descoperi că nu mai e nevoie să faci atâtea eforturi ca să-ţi ordonezi viaţa Lucrurile se aranjează de la sine dacă te concentrezi numai asupra valorii tale şi-ţi dăruieşti dragostea în mod necondiţionat.

Un alt mod de a dărui este iertarea. De îndată ce ierţi pe cineva, oricât de rău te-ar fi ofensat, îţi ierţi ţie însăţi aceeaşi greşeală, aceeaşi atitudine nepotrivită. (...)Dacă la un moment dat cineva îţi face un rău, înseamnă că şi tu ai făcut un rău cuiva, prin gânduri, vorbe sau fapte, fie în această viaţă, fie într-una anterioară.

Nu e nevoie să-ţi baţi capul ca să afli unde, când şi cui i-ai făcut acest rău. Este suficient să accepţi că marea lege cosmică a cauzei şi a efectului nu se înşală niciodată şi nu poate comite o nedreptate. Iertând pe altcineva, te ierţi pe tine însăţi şi îi permiţi sufletului tău să crească.

(...)Examinează-ţi cu atenţie viaţa şi tot ce nu-ţi este benefic. Observă felul în care îi critici tu pe ceilalţi. Transformă, treptat, energia din jurul tău într-o energie a iubirii, a liniştii şi a fericirii.

(...)

Urarea saptamanii:

Fie ca Lumina sufletului si Claritatea mintii sa te ajute sa afli cine esti TU cu adevarat !

Cu drag,

Luminita si Clara

21 aprilie

-tematica legata e sarbatoarea pastelui- reinviere,redevenire-

28 aprilie

Dincotro vine fericirea?

CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI

psihoterapie, psihologie clinica, coaching, nlp

in formare – constelatii familiale

blog - http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com

abonare newsletter - http://www.newsletter.sensart.ro//?p=subscribe&id=1

Protejeaza mediul inconjurator - esti sigur(a) ca e nevoie sa printezi acest e-mail?

Before printing this e-mail please consider enviroment protection

Trimiteți un comentariu