8 mar. 2012

Anxietatea.

Evitaţi să realizaţi prezentări în faţa colegilor datorită anxietăţii?
Vă simţiţi foarte anxios/anxioasă înainte de a face o prezentare?
Simţiţi că anxietatea interferează cu succesul prezentărilor pe care le realizaţi?
Puteţi participa acum GRATUIT la un proiect de cercetare care investigeaza eficienta diferitelor mecanisme de reglare emotionala si a intervenţiei psihologice prin realitate virtuală in anxietatea de a vorbi in public. Acest proiect este realizat în cadrul Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, Institutul Internaţional de Coaching, Universitatea Babeş-Bolyai prin intermediul unui proiect postdoctoral condus de lector univ. Dr. Oana Gaviţa (https://sites.google.com/site/emotionregulationworkplace/).
Cei care simt anxietate de a vorbi în public spun că se îngrijorează că se vor simţi stânjeniţi când vor vorbi, că vor face greşeli, că vor părea stupizi celorlalţi sau vor fi judecaţi ca neatractivi. Aceştia sunt deranjaţi că vor fi în centrul atenţiei şi sunt convinşi că nimeni nu este interesat de ceea ce vor spune şi se tem de evaluarea defavorabilă a celorlalţi. Toate aceste simptome sunt asociate cu anxietate, înroşire, tremor, transpiraţie, mâini umede, voce tremurândă, bătăi ale inimii mai alerte, ameţeală, scurtarea respiraţiei, disconfort digestiv, uitarea a ceea ce trebuia spus.
În cazul în care prezentaţi simptomele descrise mai sus, vă invităm să completaţi chestionarele accesând linkurile de mai jos, care ne vor permite să putem evalua nivelul de anxietate, şi să vă putem contacta pentru a stabili o întâlnire în care o să vă anunăţăm detalile experimentului:
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dHQ4bG4wYWkybzBoZEtTcVpuZ3NhQVE6MQ#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dE14bjdwdm11UllpSndodXhJaGtDV3c6MQ#gid=0
În cazul în care intâmpinaţi probleme cu completarea chestionarelor, vă rugăm să scrieţi un email cu datele personale la coaching.emotion.regulation.ubb@gmail.com (daca sunteti intersat de studiul 1) şi coaching.publicspeaking.ubb@gmail.com (daca sunteti interesat de studiul 2).
Va invitam sa selectati disponibilitatea dvs. a de a participa doar la unul dintre studii sau ambele studii din cadrul acestui proiect. Daca doriti sa participati doar la primul studiu (studiul 1), acesta va presupune realizarea unor investigatii asupra modului in care reusiti sa va gestionati anxietatea intr-o sarcina specifica legata de anxietate. Cel de-al doilea studiu (studiul 2) reprezinta o interventie psihologica si presupune, ca parte a demersului psihoterapeutic şi imersarea dvs. în medii virtuale care presupun realizarea unei prezentări şi audienţe virtuale de diferite mărimi (sală de teatru, amfiteatru, etc.).
Studiile va avea loc in Cluj – Napoca, pe strada Republicii nr. 37, cladirea Avalon, Platforma Matrix.
Vă mulţumim!
Lector univ. dr. psih. Oana Gaviţa
Trimiteți un comentariu