14 iun. 2012

PROVOCAREA de formare pentru copii ASTĂZI


Seara târziu, un proprietar de restaurant se pregăteşte să închidă magazin şi sa se duca acasă. Apoi, două femei şi un copil intra si comanda o masă. Fiind foarte obosit, proprietarul este tentat să le spun că restaurantul este închis, dar el decide să le servească. Deşi cele două femei vorbesc si mananca, copilul aleargă în restaurant, acapand chifle-le pe podea şi zdrobindu-le în picioare. În loc sa fie reţinuta, mama copilului zâmbeşte. Când copilul si mama lui părăseasc în cele din urmă restaurantul, proprietarul epuizat trebuie să cureţe mizeria.


După cum ştiţi probabil, această situaţie reală de viaţă ilustrează faptul că, în multe familii, formarea copilului nu merge bine. Motivele variază. Unii părinţii îşi lasă copiii permitandule orice la propriile dispozitive, gândindu-se că copiii ar trebui să fie crescut într-un spirit de libertate. Sau pentru că vieţile lor sunt atat de ocupati, parintii nu pot avea timp pentru a da copiilor lor o atenţie deosebită şi de formare necesare. Unii părinţi consideră că şcolarizarea copiilor lor este cel mai important lucru, astfel încât acestea să dea copilului libertate aproape nelimitată, atâta timp cât el are note bune la şcoală şi este într-un colegiu de prestigiu. Cu toate acestea, unii spun că valorile părinţilor şi a societăţii, în general, trebuie să fie ajustate. Ei susţin că copiii devin implicaţi în crime de orice fel si violenta in scoala este escaladarea zi de zi. Prin urmare, un director al unei şcoli de mijloc, a subliniat că formarea personalităţii ar trebui să aibă prioritate. El a spus: "După ce a construi un caracter fin urmeaza intrarea cunoaşterii." Multi parinti care doresc ca copilul lor sa intre la colegiu şi de a reuşi în viaţă, totusi sunt surd la vocile avertisment. Dacă sunteţi un părinte, ce fel de persoana nu doriţi ca copilul dumneavoastră să fie? Un adult cu un sentiment de moralitate şi responsabilitate? Cineva care este considerata de altii, care este adaptabil, şi care are un spirit pozitiv? Dacă da, vă rog să luati în considerare următorul articol.


Orhideea este o floare foarte atractiv, dar este dificil de crescut. Pentru a face acest lucru cu succes, ai nevoie pentru a controla temperatura, lumina, şi dimensiunea de ghiveci a flori. Orhidea este sensibil la sol şi îngrăşăminte şi este uşor de deteriorat de boali şi de insecte. Astfel, este foarte probabil sa dai gres din prina , si orhidea sa nu creasca. Creşterea copiilor este mult mai dificila şi complicata, şi necesită, de asemenea, o atenţie deosebită. Deci, este normal pentru părinţi să se simtă oarecu pierduti atunci când vine vorba de creşterea copilului. Mulţi simt nevoia de ajutor, ca un cultivator de orhidee, care are nevoie de sfatul unui expert. Evident, fiecare părinte vrea pentru a obţine cele mai bune informatii de orientare. În cazul în care o astfel de orientare poate fi găsita in carti, internet, oare este o alegere buna?  În timp ce psihologul nu este un manual de creşterea copilului, ci cercatarorul inspirat in studierea comportamentului copilului problematic de a include în ea multe sfaturi practice cu privire la subiect. Psihologul subliniază cultivarea de calităţi de dorit, care se simt de multe ori trecute cu vederea. În acest sens, sfatul psihologului furnizează un element-cheie de o educaţie echilibrată. De un astfel de sfat a beneficiat deja multi parinti care l-au aplicat, indiferent de problematica copilului pe care o trăiesti sau originea lor culturală. Prin urmare, în urma sfatul psihologic poate ajuta să ai succes în instruirea copiilor.Trimiteți un comentariu