17 sept. 2012

Lumea in care traimLumea in care traim:
-Niciodata sa nu fi credul, firea umana are mai multa otrava decat poate avea un sarpe venin;
-E mai usor sa faci rau caci nu ai nimic de facut decat sa dai din gura si eventual sa areti cu degetul;
-Insa e greu sa faci un bine caci lipsa de incredere te face sa crezi ca esti nebun;
-Nu ai nici o sadisfactie daca te analizezi pe tine insuti, te cunosti prea bine, taci si o tii in secret;
-Dar cata adrenalina atunci cand te interesezi de altul si ii faci viata publica, hmmm, sadisfactie totala.
  Asta e firea omului, nu o poti schimba atata timp cat el singur nu isi da seama ca problema e la el, nu la cel de langa el. Omul intodeauna s-a speriat de ce aude nu de ce vede. Atunci cand intalneste un fenomen necunoscut ii este mai usor sa respinga fenomenul decat sa il cerceteze, este mai usor sa vorbesti decat sa gandesti.  De cate ori ai auzit vorbindu-se de unul si de altul? Eu cred ca de multe ori. De cate ori ai condamnat o persoana pentru comportamentul lui, fara sa il cunosti, doar din povesti? Eu cred ca cel putin odata in viata. Dar e posibil sa fi fost chiar tu sau esti in postura asta, daca nu inca, gura lumi nu o poti inchide.
  Cel mai corect este ca subiectul care a cazut in capcana unuei persoane ce il vorbeste lumii pentru ai aduce niste dezavantaje in viata, ar fi bine sa-l cunosti tu personal sa discut cu acel subiect, si sa nu dai crezare vorbelor ce circula in jurul tau.
    Este greu sa intelegi asta, caci poate nu iti pasa de gura lumii, care vrand, nevrand te va eticheta indiferent de cum esti tu ca fire, si poate nu te-ai intalnit cu asta de aceea nu iti pasa. Dar fi echilibrat, si nu te baga in gura lumii  :)
    Mai este si o alta parte a acestui fenomen omenesc, si anume; victima unei barfe, poate posta in fata grupului ca si victima intorcand situatie, facand ca acuzatorul sa cel ce eticheteaza sa devina victima. Intradevar e nevoie de timp, dar se poate.
   Si o ultima latura a cestui fenomen, este atunci cand barfesti de unul si de altul, iar un om calculat va intelege comportamentul tau si automat cel ce barfeste se auto-eticheteaza singur. Practic, cade singur in capcana lui.
  Parere finala; Cel mai bine e sa fi neutru. Atunci cand aud ca se vorbeste de o persoana prefer sa fac alceva decat sa ascul astfel de discuti. Iar daca voi avea ocazia vreodata voi incerca sa il cunosc eu personal pe subiect...
Trimiteți un comentariu