3 mai 2015

Inteligenta

Inteligența este importantă. Oamenii inteligenţi iau decizii bune, iar deciziile bune îi diferenţiază de ceilalţi. Una dintre cele mai bune alegeri pe care le vei face vreodată este să ai lângă tine oameni deştepţi. Bineînţeles, nu oameni care se cred deştepţi, dar acţionează contrar acestui lucru. Ci oameni cu adevărat deschişi la minte. Iată 10 paşi pentru a recunoaşte inteligenţa: 
  1. Persoanele inteligente ştiu că acţiunile lor au consecinţe. Ei ştiu şi că trebuie să ia decizii pentru a avea rezultate în afaceri. Altfel spus, nu este inteligent cel care dă câteva telefoane în interesul afacerii, ci acela care ia constat decizii profitabile, care este disciplinat şi se poate concentra constat.
  1. Persoanele inteligente învaţă din propriile greşeli. În viaţă, de la primii paşi, învăţăturile vin din greşeli şi eşecuri. Toţi facem greşeli, însă doar oamenii deştepţi învaţă din propriile erori, deoarece sunt capabili să se confrunte cu realitatea şi să privească obiectiv.
  1. Persoanele inteligente ştiu că nu sunt atotştiutoare. Ele nu au nevoie să le arate permanent celorlalţi că au răspuns la orice întrebare. Îşi cunosc clar capacităţile. Pe de altă parte, cineva care crede că ştie totul nu va fi niciodată un bun coechipier.
  1. Persoanele inteligente se înconjoară de oameni asemenea lor. Unde este un singur om deştept lucrurile ar putea merge bine, dar acolo unde este o echipă întreagă de astfel de oameni, lucrurile merg excelent.
  1. Persoanele inteligente sunt o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi. Inteligența umană este un avantaj evolutiv, iar oamenii inteligenţi sunt, în general, adaptabili și creativi în modul în care folosesc circumstanțele pentru a obține rezultate.
  1. Persoanele inteligente gândesc. Deşi sunt indivizi care ţin la părerile lor fără să accepte noi idei, trebuie să fim sinceri. Fără gândirea critică, raționament logic, cauzalitate şi metode ştiinţifice, am fi încă în Evul Mediu.
  1. Persoanele inteligente nu urmează trendurile. Trăim în epoca pseudoştiinţei şi a tendinţelor, însă oamenii inteligenţi caută adevărul, fără a se lăsa influenţaţi.
  1. Persoanele inteligente îşi cunosc limitele. Odată ce au realizat ceva, aceste persoane încearcă să păstreze rezultatele, nu să le risipească.
  1. Persoanele inteligente sunt, de multe ori, cel mai mare duşman al lor. Fiecare avem cel puţin o slăbiciune sau un punct slab. Dacă o recunoaştem este pentru că suntem inteligenţi. Avem nevoie de calităţi şi de defecte pentru o personalitate puternică.
  1. Ca antreprenori, persoanele inteligente nu au succesul garantat. Când vine vorba de succesul unui afaceri, inteligenţa se demonstrează în timp. Dincolo de afacerile care aduc o mulţime de bani într-un termen scurt şi apoi dispar, există acele business-uri profitabile pe termen lung. Aici îşi demonstrează antreprenorii adevărata inteligență.
         

Trimiteți un comentariu