26 iul. 2017

Adoptarea lumii astrale


Nu trebuie să presupunem că există o lume, nici un plan de mare natură, care nu este locuit și poporat cu ființe vii, chiar așa cum este propriul nostru plan fizic familiar. Întregul univers se umflă cu ființe vii, potrivite cu sferele lor particulare. Dacă ființele umane, cum ar fi noi nu am putea trăi pe planete, nu este niciun motiv pentru a deduce că nu există oameni acolo; Și la fel cu celelalte planuri ale naturii. Deoarece ființele fizice trăiesc pe planul fizic, atât ființele astralice trăiesc pe planul astral, adaptate habitatului lor ca și noi. Cu toate acestea, trebuie mărturisit că acesta este un subiect care trebuie abordat și unul dintre care se poate spune cu un adevăr că ignoranța este fericire. Căci, așa cum sa spus, suntem protejați în mod milostiv de corpurile noastre fizice de contactul prea apropiat cu influențele dăunătoare ale lumii astrale inferioare și de a elimina această protecție prematur este în dezastru.

Totuși, pe de altă parte, cunoașterea poate proteja. Așa că trebuie să încercăm să menținem un echilibru just între aceste maxime opuse. A îndrepta atenția oamenilor asupra adaptarii astrali prezenti poate fi echivalentă cu a le încuraja în ceea ce ei trebuie să evite. Pentru imaginația morbidă a oamenilor slabi se pot evoca spiridusii care nu au nicio existență în afara imaginației și cazurile de obsesie sunt mult mai bine vindecate de o deviere a atenției la acțiuni sănătoase decât printr-o introspecție morbidă sau psihanaliză a mahalalelor conștiinței. Cu toate acestea, este util să aflăm că multe dintre impulsurile pe care le putem dignifica prin atribuirea lor la noi înșine pot fi, de fapt, rezultatul îndemânărilor rele de la entități care nu sunt ele însele, ci doar elemente intruzive. Aceasta ne va pune în gardă și ne va permite să îi înfrângem luând poziția fermă pe propria noastră autonomie.

După dezintegrarea corpului fizic, există o supraviețuire temporară a părților psihice astrale și inferioare ale constituției umane. Și că, în unele cazuri, acest lucru poate persista o perioadă lungă de timp, perpetuând viața sa prin vampirizarea celor vii, astfel de contacte fiind cauzate de slăbiciune și necumpătare în cei vii sau, probabil, neatenți prin practici spiritiste sau dabbling (umezi, stropi) în "psihism". O astfel de rămășiță psihică sau "stafie" este, desigur, lipsită de elementul moral, deoarece toată partea superioară a naturii deținutului sa separat și a trecut în altă parte; Astfel încât este acționat doar de dorința de a-și satisface instinctele brute. Deci aici este un fel de neologism al lumii astrale inferioare. Existența spiritelor legate de pământ, a fantomelor, a larvelor etc. a fost întotdeauna recunoscută, iar mintea va aminti exemple de diferite modalități de a le închina sau de a le propovădui sau de a le îndepărta. Intercerul cu astfel de creaturi este dăunător atât pentru ei, cât și pentru noi, pentru că ar trebui să li se permită să moară în mod natural și să nu fie ținute într-o existență nenaturală.

În continuare se poate considera că o clasă de ființe cunoscute sub denumirea de elementali, zane, spirite naturale, nimfe etc. Se constată că antichitatea clasică credea în nimfe, nopți și alte ființe care locuiau în râuri, munți, păduri, arbori etc.  Și că multe popoare de astăzi pe care le numim necivilizate cred în astfel de ființe. De asemenea, că nu există nici o națiune, ci are povestiri despre zane și spirite naturale. Acest tip de credință se numește animism de către "înțelepții noștri" și este definit ca fiind practica de a atribui viața lucrurilor neimportante. Dar acești înțelepți au pus carul înaintea calului. Ei au atribuit inanimarea lucrurilor vii. Vederea veche și populară este corectă. Totul în univers este o ființă vie de un fel sau altul. Pentru antic, un copac a fost un suflet viu, pe care l-au numit un dryad sau un nume similar. Copacul vizibil a fost doar îmbrăcămintea exterioară a acestei ființe vii. Dryad nu locuia în copac, dar era copacul.

Deci, cu alte spirite naturale. Lumina astrală este casa acestor ființe, care sunt pe calea evoluției, fiecare în stadiul său adecvat. Ar fi absurd să limităm numărul de tipuri de ființe animate la cei singuri care se întâmplă să se afle pe planul materiei fizice. Dar acesta este un subiect important și trebuie să lăsăm tratamentul special pentru o altă ocazie.

În ceea ce privește elementele elementare, nu poate avea loc nicio acțiune fizică fără ele. Ei constituie un factor necesar printre acele componente care contribuie la realizarea unei acțiuni și sunt reprezentate în știință prin lacune care trebuie să fie completate provizoriu cu cuvinte de vagă semnificație, cum ar fi "forța" sau "afinitatea". Care, după toate, ne referim la proprietățile materiei? O expresie mai adecvată ar fi dispozițiile, instinctul sau tendințele materiei. Mintea se află în spatele tuturor, iar fenomenele fizice sunt doar expresia stărilor mentale. Prin urmare, în lumea astrală trebuie să existe elemente elementare ale tuturor acțiunilor din lumea fizică. Când suntem o melodie, creăm un elemental, care este destul de apt să ne îngrijoreze prin insistența de a fi cântat în momente neadecvate. Ca și cum am fi fost bântuit de o forta care se ocupă de noi.

Această ilustrare mică va sugera gândirea fructuoasă cu privire la natura obiceiurilor. Acțiunile noastre generează elemente elementare, înzestrate cu propria noastră vitalitate și tind să vină din nou să se repete și să fie revitalizate. Astfel, avem o idee despre un elementar ca o ființă care nu poate face decât un singur lucru și a cărei viață întreagă constă în a face acest lucru de nenumărate ori. Dacă aceasta nu este o explicație bună a obiceiurilor, ar trebui să fim întotdeauna gata să auzim despre un lucru mai bun.

Trimiteți un comentariu