31 iul. 2017

Cele trei nivele de sine


Într-una dintre învățăturile esoterice, este dată următoarea frază de meditație:
"Construiesc o casă luminată și locuiește acolo"
În primul rând, acest lucru ne dă un sentiment de responsabilitate. Trebuie să construiesc această casă luminată. Nu este doar pre-făcut pentru mine. În al doilea rând, acest lucru ne arată un mare scop în viață, pentru a construi o casă luminată și pentru a locui acolo. Apoi, trebuie să înțelegem două sensuri în acest sens. Unul are legătură cu casa noastră de personalitate, iar cealaltă are legătură cu sufletul nostru. Partile noastre mentale, emotionale si fizice de sine pot fi umplute cu lumina. Cu toate acestea, nivelul superior al sinelui nostru, al sufletului nostru, trebuie să fie umplut și de lumină și, de fapt, sufletul nostru este construit din lumină.

Sufletul nostru în sine este un corp ușor. Dar pentru a fi exprimat în mod clar în această lume vie, sufletul nostru are nevoie de o casă de trei niveluri - cu niveluri mentale, emoționale și fizice. Deci, această casă este compoziția a "trei corpuri" - mentale, emoționale și fizice - pe care noi le numim "personalitate", sau uneori numite vehiculul sufletului. 

Este responsabilitatea noastră să construim și să formăm aceste trei corpuri. În termeni fizici, acest lucru ar putea fi văzut ca o construcție a corpului sau în formă sau pur și simplu pentru sănătatea fizică. Dar oamenii adesea neglijează responsabilitatea de a-și construi și de a forma și corpurile lor mentale și emoționale. Cei mai mulți oameni nu au considerat niciodată acest lucru ca fiind posibil, mai ales cu corpul emoțional. Cu toate acestea, este cu siguranță posibil să se formeze și să se perfecționeze atât corpurile mentale, cât și cele emoționale, precum și cele fizice.

Construcția acestor cadavre a început la naștere, așa că acest lucru sa întâmplat deja înainte de a fi conștient, conștient de toate acestea. Cu alte cuvinte, înainte de dezvoltarea conștientului nostru, corpurile noastre de personalitate se dezvoltau în funcție de influențele fizice, sociale și educaționale. Deci, la începutul vieții noastre, cele trei corpuri inferioare - fizice, emoționale și mentale - sunt construite în mare parte prin procese neintenționate. De exemplu, cu mâncare și exerciții bune, corpul nostru fizic crește natural, fără prea multă gândire sau intenție. Corpurile noastre emoționale și mentale oarecum cresc în mod natural, precum și, în cazul în care unul crește într-un mediu sănătos emoțional și dezvoltă corpul mental cu educație și gândire inteligentă.

Dar acum, că suntem conștienți și responsabili de sine, putem lucra la aceasta cu voință conștientă. Trupurile noastre mentale și emoționale au fost dezvoltate pentru prima oară fără consimțământul propriu intenționat, dar acum avem ocazia de a re-construi sau re-modela oare această structură emoțională și mentală care a fost construită pentru noi, mai înainte, de familie, societate, religie sau cultură.

Putem construi un corp fizic mai sănătos, cu mâncare și exerciții bune. Dar, de asemenea, este important să lucrăm asupra corpului nostru emoțional și mental. Corpul nostru emoțional este construit sau modelat de emoțiile care rămân consecvent în, fie pozitiv sau negativ, astfel încât munca noastră este de a transforma reacții negative și să trăiască în emoții pozitive mai mari. Amintiți-vă că emoțiile nu sunt pur și simplu energii care vin și se duc. Dar în schimb, orice emoție pe care rămâne în mod constant va deveni treptat corpul nostru emoțional.

Corpul nostru mental este construit din gândurile în care trăim. Deci, cu intenția conștientă, putem păstra în mintea noastră gânduri veridice ( care este ,sau pare că este) conform cu adevărul; adevărat, real),și frumoase, pentru a ne construi sau reconstrui casa mentală. În construirea oricărei părți din sine, folosiți energiile iubirii, adevărului, bunătății și frumuseții. De asemenea, util în acest proces de construire este cunoașterea scopului spiritual pentru a face acest lucru și a avea un sentiment de nevoie și dorință de a lucra la acest lucru, de asemenea având intenția și, probabil, elaborând un plan.

Acum, în general, pentru a construi lumină în aceste niveluri de sine, sunt necesare cele mai bune materiale. În esență, sunt necesare substanțele spirituale ale iubirii, inteligenței și will-bine, toate acestea fiind aspecte divine. De asemenea, oricare dintre virtuțile spirituale superioare va deveni blocuri puternice pentru această casă.


Trimiteți un comentariu