27 iul. 2017

Influența socială a luminii astrale


De vreme ce lumina astrală teemă cu influențe puse acolo de gânduri și emoții umane și din moment ce există o reacție constantă a luminii astrale asupra ființelor umane, atunci rezultă că lumina astrală trebuie să joace un rol foarte important în determinarea comportamentului uman considerat ca o societate . Apariția epidemiilor de boală simultan în regiuni foarte separate este, însă, neapărat contabilizată de teoria germenilor minime transportate de oameni sau suflate la curenții de aer înalți. Și totuși, trebuie încă să explicăm originea unor astfel de epidemii, a căror incidență este atât de puțin legată de evenimentele fizice și atât de imprevizibilă încât nu putem decât să ne întoarcem la cuvinte atât de slabe precum "șansa" și "ocazionalul". Dar, așa cum sa spus, evenimentele fizice sunt copia evenimentelor astrale; Epidemiile fizice urmează epidemiilor astrale, iar acestea din urmă sunt din nou provocate de vrăji în gândirea umană. O analogie familiară este furnizată de știința fizică. Nu putem transmite o undă sonoră prin aerul din Europa spre America, dar putem transforma undele sonore în unde radio, apoi le putem transmite și apoi le vom reconverta în valuri sonore. În mod similar, epidemiile pot fi transmise, iar transmisia lor se explică prin faptul că le privim ca fiind transmise pe curenții astrali și reproduse ca boli fizice în altă parte.

Dar, în afară de epidemiile fizice, există epidemii astrale sau, probabil, ar trebui să spunem epidemii psihice. Iar în cazul acestora și explicațiile fizice obișnuite nu sunt suficiente pentru a explica toate faptele. Răspândirea unor astfel de epidemii este, desigur, sporită mult din punct de vedere oral și influența presei, însă aceste mijloace materiale nu vor explica toate fenomenele; Căci găsim valuri de opinie, emoție, entuziasm, bătăi bruște, care apar fără o cauză asignabilă în locuri foarte separate, în același timp.

Istoria ne furnizează cazuri ciudate de isterie epidemice, iar în zilele noastre se găsesc mari revigorări religioase, care străbat țările, sau o febră de război care se răspândește peste lume. Ceea ce se numește mulțimea sau psihologia de masă este bine cunoscut și arată existența unui lucru care este mult mai mult decât simpla sumă-totală a minților indivizilor componente, pentru că acești indivizi sunt îndepărtați de propria lor judecată.

Sa spus că "gândurile sunt lucruri" și este adevărat. Ideile plutesc în mintea noastră și nu putem spune de unde vin. Noi le lucrăm în mintea noastră și ei trec de la noi, nu știm unde. Desigur, există un schimb constant de gânduri între oameni, iar formele de gândire trec pe curenți în lumina astrală, ca obiecte plutitoare în apă. Le sugem și le scoatem din nou sub formă modificată. Și nu doar gânduri, ci emoții - sau, mai bine, gândiri - emoții. Curenții de energie care provoacă emoții în noi și provoacă acțiuni. Care dintre noi se poate pretinde a fi stăpân pe gândurile și emoțiile sale, imun cu influențe provenind dintr-o sursă nevăzută, capabilă să stea independentă de această atmosferă generală în care suntem scufundați? Într-adevăr, separarea noastră individuală devine subțire când ne gândim la această atmosferă de gândire pe care o împărtășim cu toții, de la care primim și la care îi dăm. Și gândiți-vă la responsabilitatea pe care o are fiecare dintre noi! Nici o persoană nu poate păcătui singur; Intimitatea gândurilor sale nu-l poate scăpa de vinovăție. Un gând este un act și fiecare act produce consecințe. Înainte de a învinuta pe alții pentru fapte pe care nu le-am comis, nu trebuie să fim siguri de dorințele și imaginația noastre neexprimate? Să nu ne-am fi contribuit la delincvența lor?

Dar pentru mângâiere putem să ne uităm la cealaltă parte a tabloului și să ne dăm seama că nici un gând bun, nici o aspirație ridicată, nici un sentiment de iubire și compasiune adevărată generoasă nu pot fi întreținute de noi fără să ne depășim ca o forță puternică de a lucra vindecare În alte vieți; Și un astfel de gând este cu atât mai puternic, deoarece acționează pe un plan mai înalt.

Există multe probleme studiate de oamenii de știință și de cei interesați de îmbunătățirea condițiilor sociale, ceea ce ar fi clarificat foarte mult printr-o cunoaștere cu lumina astrală și cu omologul său, corpul astral al omului. De exemplu, problema eredității, care nu este în nici un caz complet elucidată de rezultatele cercetării științifice. Dar acest lucru nu este locul de multiplicare a unor astfel de cazuri; Și ele pot fi lăsate de cititor să le ofere pentru sine.

Trimiteți un comentariu