25 iul. 2017

Lumina Astrală și Istoria


Am vorbit despre nevoia de lumină astrală pentru a da explicații științifice despre natură, despre imposibilitatea de a explica evoluția fără ea și despre rolul ei în a arăta legătura dintre actele umane și rezultatele pe care le culegem de la ele. Acum trebuie să arătăm cât de necesar este ideea unei înțelegeri raționale a istoriei. În istorie, ca și în alte părți, opiniile actuale pot fi împărțite în mod teistic (Teismul, in sensul cel mai larg, este credința că cel puțin o zeitate există. Într-un sens mai specific, teismul poate fi o doctrină preocupată cu natura unui Dumnezeu monoteist și relația dintre Dumnezeu și univers) și rațional. Conform celor dintâi, Providența conduce evenimente. Acesta din urmă urmărește să reprezinte istoria ca lanț cauzal în care evenimentele trecute determină evenimente viitoare sau ca un fel de evoluție. Este foarte evident că, dacă istoria ar fi un astfel de lanț de cauză și efect, fără a avea nicio influență să o introducă din afară, s-ar asemăna cu un flux care ar încetini încet realitatea și nu ar fi putut ajunge la o sursă mai înaltă. Ideea providenta este mult mai bună dintre cele două. Fără providență, trebuie să ne lăsăm să introducem influențe necunoscute, necunoscute grupate sub cuvântul "șansă", un cuvânt care este doar o mărturisire a ignoranței.

Istoria este drama complexă a sufletelor umane, fiecare crescând și evoluând, toate interacționându-se unul cu altul, întreaga mișcare fiind alimentată de o sursă constantă de inspirație din interiorul fiecărui individ. Iar cele mai puternice efecte sunt produse de o relativ puțini oameni de putere extraordinară, care dau naștere unor idei noi, inițiază mișcări, inaugurează noi epoci de gândire, devin centrul grupurilor și transmit munca lor adepților lor. Dar ceea ce avem în vedere în acest loc este funcția lumii astrale în procesul istoric. Gândește evenimentele mucegaiului, dar lumina astrală este mediul între gânduri și evenimente. Prin urmare, acțiunea gândurilor asupra evenimentelor nu este imediată și directă. Lumina astrală acționează ca un mare depozit și acumulator, primind impresie din gânduri și transmiterea treptată care impresionează evenimentele. Așa cum fiecare individ poartă cu el caracterul său sub formă de obiceiuri impresionate asupra propriului său conținut astral prin gândurile și actele sale anterioare, la scară largă există caractere naționale și personaje rasiale, datorită impresiilor profunde în lumina astrală și acestea Pot fi numite obiceiuri pe scară largă. Forța imensă și fixitatea acestor obiceiuri - sau modă, prejudecăți sau personaje rasiale - sunt bine cunoscute. Ce au ei? Ce răspuns poate da știința? Studiul biologic intim al eredității ne-a dat o noțiune de celule germinative predate de la o generație la alta, a cărei funcție este de a păstra tipul în mijlocul variațiilor temporare.

Aici avem o fantomă, o explicație, dar celula de germeni este o apex (Punct de pe bolta cerească spre care se deplasează în aparență sistemul nostru solar. Capăt, extremitate (ascuțită) a unui obiect), foarte mică pe care să echilibrăm o greutate atât de mare. Cel mai bun este un detaliu al procesului. Aceste tendințe se află în marele depozit al naturii, lumina astrală. Înconjoară pământul ca o atmosferă puternică în care trăim cu toții. Fiecare rasă și națiune are propria sa lumină astrală, iar întreaga umanitate are lumina ei astrală. Acest lucru stochează impresiile cu tenacitate și durabilitate și este foarte important să le schimbați. Cum altceva explică caracteristicile de neșters care se află de-a lungul secolelor și se înmânează cu fiecare generație următoare? Toți suntem născuți într-o astfel de atmosferă gata pregătită și are nevoie de un caracter individual puternic pentru a lupta împotriva ei și pentru a-și modifica influența.

Multe întâmplări inaccesibile din istorie găsesc explicații în acest fel. Luați, de exemplu, complotul celebru de praf de pușcă în timpul domniei lui James I al Angliei. Istoricii sunt în pierdere pentru a explica de ce un grup de domni de un caracter excelent ar trebui să decidă în mod inconstinent să arunce în aer regele, familia regală și întreaga Cameră a Lorzilor, Camera Comunelor și diferiți directori guvernamentali într-un vast masacru. Care ar fi lăsat națiunea la mila legii nobilor și ar fi putut să aducă la capăt existența națională separată a Angliei. Și ar fi trebuit să plaseze praful și să pună disperado-ul cu meciurile, doar pentru a fi înfrânt în ultimul moment prin ceea ce părea un simplu accident. Ce influență ar putea face ca oamenii să plece atât de departe de caracterul lor natural încât să comită o atrocitate de o asemenea magnitudine de neegalat? Răspunsul se găsește în starea minții umane în acele vremuri. Europa a fost supărată de controversele religioase. Franța a fost împărțită în crezuri rivale, înclinate la exterminarea reciprocă - masacrul Sfântului Bartolomeu a fost recent. Infecția sa răspândit în Anglia. A fost ceea ce ar trebui să numim un "val psihic".

Din când în când, lumina astrală crește dincolo de influențele gândurilor umane. Și întrucât natura tinde să restabilească echilibrul, relieful se găsește în izbucniri violente sau în cataclisme psihice, care sunt strict analoage epidemiilor bolii. Consecințele imediate sunt tulburătoare, dar rezultatul este purificarea.

Trimiteți un comentariu