21 iul. 2017

Lumina Astrală și Karma


În timp ce credem că experiențele noastre actuale sunt rodul actelor și gândurilor noastre anterioare și că acturile și gândurile noastre actuale vor avea consecințe viitoare pentru noi înșine, adesea nu reușim să vedem legăturile care leagă cauza cu efect. Acest lucru nu este surprinzător în ceea ce privește limitarea cunoștințelor noastre despre natură: vedem doar o mică parte a naturii și trebuie să existe multe lucruri pe care nu le vedem. Dar învățătura despre lumina astrală ne va permite să furnizăm unele dintre legăturile lipsă. Fiecare act, fiecare gând și dorință, se imprima pe lumina astrală, astfel încât să putem fi expuse "oamenilor noștri prezent în spațiu" cu propriile noastre creații, descendenți ai gândurilor și faptelor noastre. Iar consecințele acestor acte se vor întoarce la făcătorul lor în conformitate cu două legi, pentru care găsim cu ușurință analogii în știința fizică. Una este legea acțiunii și a reacției; Cealaltă este legea care, ca și cum ar atrage. Orice energie aruncată într-o direcție tinde, atunci când forța este petrecută, să curgă înapoi în direcția opusă, ca în balansul unui pendul sau al unei pietre care este aruncată; Și deoarece fiecare impresie este stampilată cu calitatea creatorului ei, legea afinității tinde să o aducă înapoi. Karma este reglajul echilibrului deranjat; Se poate spune chiar că ceea ce noi numim act este doar o jumătate de act; Întregul act include și reacția. Dar fapta și reacția ei pot fi separate de intervale lungi, astfel încât să nu reușim să găsim conexiunea. Cele două pot fi chiar separate de decalajul dintre moartea fizică, astfel încât cauzele puse în mișcare într-o singură încarnare nu vor da rezultate până la o încarnare ulterioară. Dar lumina astrală oferă acest lucru, căci este marele depozit al naturii și poate păstra impresiile la nesfârșit.

Neînțelegerea în ceea ce privește karma poate fi cauzată de confundarea actelor fizice cu actele morale; Și o mare parte din această neînțelegere va fi clarificată dacă luăm în considerare faptul că lumina astrală este doar una din cele șapte planuri cosmice și că karma acționează pe toate planurile. De asemenea, trebuie să ne amintim că karma nu este un mecanism orb, așa cum este imaginat de gândirea materialistă. Nu poate exista nici un mecanism orb nicăieri; Viața și conștiința se află în spatele tuturor fenomenelor, chiar și a fenomenelor materiei fizice, așa cum este mai bine realizată acum decât a fost ultimul secol. Poate fi convenabil să folosim uneori termeni mecanici în vorbirea despre karma și despre lumina astrală, dar nu trebuie să uităm că lumina astrală, ca și restul naturii, este viu. Spiritul și materia sunt polii opuși ai aceleiași substanțe fundamentale; Și cu cât avansează mai mult de la materia fizică prin diferitele planuri cosmice spre spirit, cu atât mai accentuate devin calitățile spirituale. Lumina astrală poate fi considerată ca o clasă intermediară între spirit și materie sau între minte și materie (este greu să găsești termeni exacți în limba noastră); Și când ne amintim că există șapte avioane ale lumii astrale, putem înțelege mai ușor cum poate fi conectată mintea și materia printr-o serie de legături de absolvire.

Atunci când vorbim despre un lanț de legături care leagă actele cu rezultatele lor, trebuie să ținem cont de faptul că legăturile din acest lanț nu sunt organismele inerte tratate în mecanica fizică, ci sunt ființe vii mai mult sau mai puțin conștiente, înzestrate cu voință și scop Într-o măsură mai mare sau mai mică. Se învață că, atunci când o formă de gândire ne lasă din minte, se poate coaliza cu un elemental, iar prin această coalescență apare o ființă vie, care după aceea începe o viață proprie. Viața sa conștientă constă în întregime în tendința de a repeta actul pe care îl reprezintă, astfel încât este instinctual și nu este înzestrat cu mai multă inteligență decât este necesar pentru ai permite să execute acea funcție. Aici avem o explicație inteligibilă a fenomenului numit obiceiul, precum și a unei mari clase de acțiuni cunoscute ca impulsive. Fiecare dintre noi ne-a înconjurat cu o mulțime de astfel de ființe elementare, care încearcă în permanență să se exprime prin mințile noastre sau prin mecanismul nostru corporal. Cuvintele, cum ar fi tendința, înclinația și altele asemănătoare, așa cum sunt folosite în limbajul comun sau în știință, sunt simple contoare; Ele sunt substantive abstracte sau verificări nepreluate sau litere algebrice pentru valori necunoscute; Astfel încât explicația noastră să nu fie inutilă, ci necesară.

De îndată ce vom începe să ne studiem propriile experiențe zilnice, având în minte ideile de mai sus, vom găsi o mulțime de coroborări pentru învățături. Anterior, am trecut cu vederea aceste dovezi pentru că nu căutam. Îi ajută pe oameni să lucreze în înțelegerea și guvernarea ei înșiși, dacă își dau seama că într-o mare măsură permit ei înșiși să fie controlați de ființe obsedante actuale - și anume, elementele elementare ale gândirii și elementele elementare ale dorinței, îndemnând în permanență la un discurs neconceput. Sau acționează și inspiră stări de furie, sarcasm, levitate etc., pe care apoi regretăm. Și o scuză proastă este să spunem că "nu știu ce ma vrut să fac, dar ceva a venit peste mine".

Trimiteți un comentariu