1 aug. 2017

Construirea sufletului nostru de lumină


Un alt nivel de lucru, care este mai esoteric, (despre doctrine, ritualuri etc. Care poate fi înțeles numai de cei inițiați; ascuns, secret.) dar foarte important, este construirea corpului nostru de lumină, care este sufletul nostru. Acesta este un "nivel superior" al construcției. Este o "poveste" superioară a sinelui, așa cum era. Aceasta este o lucrare de construire a sufletului nostru de lumină.

Corpul nostru de lumină este făcut din conștiința esențială. Conștiința este ceea ce face lumina și ceea ce face ca lumina să fie mai strălucitoare și mai expansivă. Căci conștiința și lumina sunt în esență aceleași. În tradiția occidentală esoterică, Lumina lui Dumnezeu este sinonimă cu Conștiința lui Dumnezeu. În limba buddhismului esoteric, sufletul (sau Diamond Core of being) este alcătuit din Conștiința Buddică sau, de asemenea, numit Lumina Buddică, care se află pe planul intuițional deasupra minții obișnuite. Idei și perspective mai înalte, arhetipuri și simboluri divine, precum și înțelepciune și orientare mai înalte provin din acest plan intuițional. Astfel, înțelepciunea mai înaltă (sau înțelepciunea divină) vine de la "Lumina".

Sufletul există în planul intuițional, care este cel de-al patrulea plan sau chiar în mijlocul a șapte avioane; Aceasta este dimensiunea existenței pentru toate sufletele. Astfel, adesea se spune că sufletul există "deasupra" minții obișnuite - deasupra nivelurilor mentale, emoționale și fizice. Cu toate acestea, noțiunea de "deasupra" este într-adevăr simbolică și metaforică, mai degrabă decât literală. Deci, putem înțelege, de asemenea, sufletul ca fiind profund în interiorul nostru, profund în mintea noastră și în inima noastră. Chiar și cele trei nivele de sine, așa cum sunt discutate aici, nu sunt literalmente deasupra sau dedesubt, ci mai degrabă se interpenetra reciproc.

Fiecare dintre noi are deja un suflet spiritual, care în esența sa esențială este ca o mare sămânță a potențialului spiritual. Sau poate cineva ar putea spune că unul este deja un suflet spiritual. Acest suflet este făcut din lumină, o formă de lumină foarte sublimă și de înaltă frecvență. Cu toate acestea, această lumină poate varia, de la foarte mic și dim (neclar), la foarte mare și luminos. Prin urmare, chiar dacă înțelegem că avem deja un suflet sau că suntem deja un suflet. Este tot mai posibil să fie un suflet mai mare și mai luminos, o lumină mai mare și mai strălucitoare.

Sufletul nostru are o cunoaștere imediată a ființei sale spirituale și a calităților spirituale. Cu toate acestea, fiecare suflet este în continuarea progresului către o mai mare realizare și o expansiune mai mare a luminii. Astfel, fiecare suflet este un suflet în desfășurare. Deoarece fiecare suflet are un potențial de a progresa în realizarea sa divină - în realizarea esenței sale divine sau a lui Dumnezeu. Există întotdeauna ocazii de a construi o conștiință sufletească mai expansivă și mai puternică - și de o conectivitate mai permanentă față de corpurile noastre mentale, emoționale și fizice - infuzând astfel o lumină mai mare în corpurile inferioare și apoi în întreaga lume.

Așadar, chiar dacă avem un suflet chiar acum, ne putem dezvolta și mai mult sufletul, dezvoltându-ne mai mult sufletul și făcându-l tot mai strălucit, care este clădirea ulterioară a sufletului nostru, corpul nostru de lumină. De asemenea, sufletul nostru interior poate deveni mai conștient în viața de zi cu zi, sau cu alte cuvinte, cum sufletul nostru poate ieși de la a fi "latent în inconștientul nostru" la a fi "real în conștiința noastră" - după care ne dăm seama că acest suflet este cine Într-adevăr sunt (cine sunt).
Trimiteți un comentariu