3 aug. 2017

Mai multe despre construirea acestui corp superior de lumină


Deci, avem un potențial inerent de a construi un corp superior, care este sufletul. Acest corp mai înalt poate fi construit numai conștient și intenționat. Nu poate fi construită de forțele de mediu. Ea nu poate fi construită de societate sau de oamenii din jurul nostru. Acest nivel de construcție necesită o muncă și o alegere intenționată. Capacitatea pentru acest lucru este naturală în noi, dar nu este pur și simplu dezvoltată de forțele naturii, nici de nimeni altul decât propria noastră ființă conștientă.

Acest corp superior este cunoscut prin nume diferite. În unele învățături ezoterice se numește corpul intuițional și există într-un al patrulea nivel numit planul intuițional-buddhic (al patrulea în relație cu cele trei niveluri sau "lumi" - fizic, emoțional și mental). Este, de asemenea, cunoscut ca și corpul buddhic, corpul Diamond sau corpul luminii. Este, de asemenea, cunoscut ca corpul sufletului.

În învățăturile de reîncarnare, intrăm în această viață cu un suflet transmigrat. Așa că noi deja intrăm în viață cu un suflet, dar acest suflet inerent nu are prea multă putere sau influență în viața noastră, până când nu o realizăm mental și emoțional și nu ne-o îngăduim în conștiința noastră. Cu alte cuvinte, sufletul nostru inerent este la început inconștient pentru noi și putem spune pe bună dreptate că este de asemenea deconectat de la gândurile și emoțiile noastre și astfel nu este chiar o parte integrată a cine suntem ca persoană.

Odată ce ne-am realizat de fapt sufletul nostru, dacă se întâmplă acest lucru, atunci începem cu ceva deja prezent. Cu toate acestea, acest suflet prezent al cine suntem a fost, într-o anumită perioadă, dezvoltat de sine, cu intenție și alegere conștientă, pentru că așa este construit fiecare suflet. Oricum, sperăm că ne vom trezi la sufletul pe care deja îl avem. Și apoi să ne dezvoltăm și mai mult sufletul, într-un proces de rafinare și expansiune.

Deci, fiecare avem deja un suflet, în mod inerent, dar fiecare suflet este în continuarea progresului către o realizare mai mare sau o expansiune mai mare a luminii. Și astfel, în viața actuală, există o oportunitate de a construi o conștiință sufletească mai permanentă și mai puternică - cu o conectivitate mai clară cu corpurile noastre mentale, emoționale și fizice - infuzând o mai mare lumină în corpurile inferioare și apoi în întreg lume.

Această posibilă clădire a sufletului nostru va necesita un efort intenționat și o cooperare de la cele trei corpuri inferioare - care cuprind "personalitatea" noastră. Dezvoltarea și perfecționarea corpurilor noastre fizice, emoționale și mentale vor fi totuși importante, desigur, deoarece acestea sunt nivelele fundamentale ale ființei noastre. Și putem rafina aceste trei niveluri ale sinelui nostru cu lumină - aducând și folosindu-ne puterea luminii pentru a ne transforma trupurile și a le transforma într-o casă luminată.

Dar acum, în plus, și ca o lucrare extraordinară, vom construi și corpul nostru suflet, corpul nostru de lumină. Deci, un alt nivel de semnificație în "construirea unei case luminate" este construirea corpului nostru de lumină, care este un "nivel superior" al clădirii. Dezvoltăm sufletul nostru spiritual cu energiile lumii spirituale și a conștiinței superioare, făcând astfel să construim casa noastră de lumină. Atunci când ne ținem mintea în mod constant în lumină spirituală pură sau în conștiință pură, atunci construim acest corp sufletesc făcut din lumină.
Trimiteți un comentariu